В Україні розширять територію трьох міст
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні розширять територію трьох міст

В Україні розширять територію трьох міст
Джерело:  online.ua

В Україні розширюють межі населених пунктів. Кабмін вже затвердив збільшення площі трьох міст у Львівській, Вінницькій і Полтавській областях.

Джерело: Telegram нардепа Гончаренко

На копіях планів показано:

  • місто Миргород збільшиться майже на 1399 га - зараз його існуючий кордон охоплює 2856,4 га, а розшириться до 4265,04 га;

  • місто Соснівка побільшає на 102,6 га;

  • місто Іллінці - на 2326 га.

Як зміниться площа міста Миргород - копія плана t.me/oleksiihoncharenko

Як зміниться площа міста Соснівка - копія плана t.me/oleksiihoncharenko

Як зміниться площа міста Іллінці - копія плана t.me/oleksiihoncharenko

Реформа децентралізації в Україні

В Україні вже сьомий рік проводиться реформа децентралізації. Суть реформи передбачає створення на всій території країни окремих територіальних громад - об'єднання найближчих міст, маленьких містечок, селищ і сіл, щоб українські громадяни отримали гроші на місцях і самостійно могли вирішувати, куди їх вкладати і що будувати в своєму населеному пункті насамперед.

Влітку 2020 року український парламент підтримав проєкт постанови №3650 про ліквідацію 490 існуючих районів і створення замість них 138 нових. При цьому в Кабміні не виключають, що нове районування України в рамках реформи децентралізації можуть переглянути вже в 2021 році.

Відомо, що не всі територіальні громади погодилися на нові поділи на райони. Тому деякі подали в суд. Одні з них оскаржують перспективні плани, інші - визначення. Скільки таких справ у суді - невідомо, але в уряді вважають, що ніякої судової перпективи вони не мають.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?