В Україні скасують обов'язковий військовий призов
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні скасують обов'язковий військовий призов

В Україні скасують обов'язковий військовий призов
Джерело:  online.ua

Очільник президентської політичної сили "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що в Україні незабаром скасують обов'язковий військовий призов та проведуть реформу військкомату. За його совами, це стане ще одним важливим кроком на шляху нашої країни до членства у НАТО.

Джерело: "Українські новини"

В Україні планують скасувати обов'язковий військовий призов

Як стверджує Олександр Корнієнко, обов'язковий військовий призов можуть скасувати вже з 2023 року. Водночас військова стратегія триватиме і надалі.

"Це можливо вже з 2023 року. Також буде реформа військкомату. Ці всі реформи очікуються, тому що вони пов'язані з планом членства у НАТО", - пояснив член команди Володимира Зеленського.

Олександр Корнієнко також звернув увагу на те, що базові зміни – це питання не одного року.

Що відомо про потенцій вступ України в НАТО

Як уже згадувалося раніше, Україна подала заявку на вступ до Альянсу ще у 2008 році. Водночас партнером НАТО Україна стала лише у 2020 році, увійшовши до програми розширених можливостей.

За словами очільника Кабміну Дениса Шмигаля, Україна планує стати членом ЄС і НАТО вже упродовж найближчих 5 – 10 років.

Навесні 2021 року глава держави Володимир Зеленський привітав НАТО з річницею заснування та нагадав, що чекає "на розширення нашої практичної співпраці для зміцнення євроатлантичної безпеки".

Після цього посол Франції Етьєн де Понсен заявив, що офіційний Київ повинен для подальшого прогресу на шляху до НАТО сконцентрувати увагу на проведенні внутрішніх реформ та реалістично оцінювати поточний стан процесу.

"Тож давайте виконувати домашнє завдання і не відкривати перспективу, яка наразі не є реалістичною… І НАТО готове допомогти. Франція як член Альянсу також допомагає Україні зміцнити свій потенціал, включаючи військовий”, — заявив дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?