В Україні спостерігали полярне сяйво — неймовірні фото і відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Україні спостерігали полярне сяйво — неймовірні фото і відео

В Україні спостерігали полярне сяйво — неймовірні фото і відео
Джерело:  online.ua

У ніч на 24 квітня українці з північних регіонів країни мали шанс насолодися полярним сяйвом. Зокрема, така можливість була у жителі Києва, Житомира, Рівного та інших міст: вони змогли побачити танцюючі зелені та рожеві вогні на небосхилі.

Джерело: "24 Канал"

Що відомо про полярне сяйво в Україні

За словами науковців, полярне сяйво з'являється в результаті зіткнення заряджених частинок сонячного вітру з верхніми шарами атмосфери Землі.

Фото — відкриті джерела

Що важливо розуміти, це вкрай рідкісне явище для цих широт, тому його поява стала справжнім сюрпризом для мешканців України.

Фото — відкриті джерела

Українці, які живуть у північних регіонах України, стали свідками полярного сяйва. Окрім того, вони почали активно публікувати вражаючі світлини цього надзвичайного явища в соціальних мережах.

Фото — відкриті джерела

Перші світлини уже з'явилися у Твіттері та Телеграмі.

Чому це дуже незвичне явище для України

Як стверджують вчені, полярне сяйво є надзвичайно рідкісним явищем для України з кількох причин.

Насамперед тому, що воно з'являється в результаті зіткнення заряджених частинок сонячного вітру з верхніми шарами атмосфери Землі.

Фото — відкриті джерела

Як відомо, полярне сяйво найчастіше можна побачити у Скандинавських країнах, Канаді, Алясці або Росії.

Окрім того, щоб побачити полярне сяйво, потрібно, щоб у той час було чисте небо, або ж щоб сяйво проходило над низькою хмарністю. З цим у ніч на 24 квітня українцям дуже пощастило. Також появі полярного сяйва у наших широтах сприяв вкрай сильний геомагнітний шторм.

За словами астрономів, у ніч на 24 квітня полярне сяйво могли спостерігати жителі північних регіонів Європи.

Як видно з фото вище, Україну зона поширення полярного сяйва ледь торкається, однак українці все одно встигли зробити багато дивовижних фото.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?