В Україні трансформують вищу освіту — що чекає на студентів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні трансформують вищу освіту — що чекає на студентів

Михайло Федоров
освіта

В Україні з 2024 року скасують заочну форму навчання у вищих навчальних закладах. Відбувається оптимізація системи вищої освіти та наближення до європейських стандартів.

В Україні планують скасування заочної форми навчання

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, студентам дадуть більше свободи дій. Вони зможуть обирати скільки вчитися, цікаві їм предмети та змінювати спеціальність після 1–2 років навчання.

Студенти за контрактом можуть регулювати терміни навчання. Наприклад, завершити бакалаврат за три роки замість чотирьох. Або навпаки – здобути ступінь за шість років. Це допоможе формувати зручний графік, якщо ви працюєте або хочете приділити більше уваги певним предметам, — зазначив глава Мінцифри.

Головною метою оновлень стала оптимізація освіти та наближення до європейських стандартів.

Тепер у студентів буде більше свободи дій, – написав Федоров. Детальніше про зміни читайте у нашому матеріалі.

Термін навчання

Студенти, які вступили на контракт, отримають можливість самостійно регулювати тривалість навчання. До прикладу, можна буде здобути бакалаврський ступінь освіти за три роки, замість чотирьох. Або ж навпаки – за шість років. Це нововведення допоможе у формуванні зручного графіку, якщо студент працює або ж прагне зосередитися на певних предметах.

Здобувачі освіти матимуть змогу обрати спеціальність у галузі, на яку вони вступали. Це надасть студентами більше часу для того, щоб визначитися з майбутньою професією. 1-2 роки вступники вивчатимуть загальноосвітні предмети, а далі зможуть обрати конкретне направлення.

Дистанційна форма навчання замінить застарілі формати, як заочні та вечірні курси. Дистанційка показала себе ефективнішою, ніж куплений диплом та освіта "для галочки". З таким форматом студенти самостійно обиратимуть час і місце для занять.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?