В Україні відкрили польовий офіс Міжнародного кримінального суду
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відкрили польовий офіс Міжнародного кримінального суду

В Україні відкрили польовий офіс Міжнародного кримінального суду
Джерело:  online.ua

Міжнародний кримінальний суд відкрив у Києві польовий офіс, який стане найбільшим представництвом суду за межами Гааги. Офіс зосередиться на розслідуванні всіх доказів воєнних злочинів росіян.

Джерело: Андрій Костін

Польовий офіс Міжнародного кримінального суду

Як зазначається, польовий офіс Міжнародного кримінального суду в Україні є найбільшим представництвом МКС за межами Гааги.

Костін зазначив, що співпраця України з МКС є повноцінним партнерством: українські прокурори пліч-о-пліч працюють з експертами МКС на практично щоденній основі.

Ми повністю відкриті та прозорі. Надаємо усі необхідні матеріали, доступ до місць злочинів, доказів та свідчень. Робимо все від нас залежне, аби експерти Міжнародного кримінального суду мали змогу побачити наслідки злочинів агресора на власні очі і зробити власні неупереджені висновки, — сказав Костін.

Він також зазначив, що створення польового офісу — нова глава співпраці з МКС. Він має підвищити ефективність та оперативність реагування на злочини РФ.

Закон має бути на передовій. І я думаю, що те, що ми бачимо у питаннях партнерства МКС з Україною, розбудови партнерства з громадянським суспільством, з іншими державами ООН, учасниками МКС, — це не просто іскра. Це світанок нового часу, в якому ми повинні проявити витримку та наполегливість, аби наші слова не були порожніми словами, — сказав головний прокурор МКС Карім Хан.

Що відомо про проведення трибуналу над керівництвом Росії  

Наразі у Києві вже не відкидають  можливість створення так званого інтернаціоналізованого трибуналу, на якому наполягають зокрема США, але за умови, що його основою не має стати українська судова система.

За даними "Європейської правди", спецтрибунал щодо злочину агресії буде створений у Гаазі та діятиме за нідерландським законодавством. Нідерландський уряд вже дав на це попередню згоду.

Гаага зручна через те, що там діють інші міжнародні суди, а також діятиме реєстр злочинів РФ, де будуть зібрані докази масштабів агресії; там мають досвід проведення суду щодо міжнародного злочину – йдеться про справу MH17; а ще в нідерландському праві є прийнятне визначення злочину агресії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?