В Україні відзначають День захисників та захисниць — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відзначають День захисників та захисниць — відео

В Україні відзначають День захисників та захисниць — відео
Джерело:  online.ua

1 жовтня в Україні відзначають християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України та День козацтва.

Джерело: Володимир Зеленський

День захисників та захисниць

Сьогодні по всій Україні о 9 ранку відбудеться масштабна хвилина мовчання в пам'ять про всіх загиблих воїнів.

9:00. Неділя. 1 жовтня. Центральні площі та вулиці українських міст. Хвилина шани. Хвилина мовчання. Та вічність памʼяті про наших полеглих захисників і захисниць, - написав Володимир Зеленський.

День захисників і захисниць був започаткований 14 жовтня 2014 року указом президента як День захисника України.

Цього року свято вперше відзначають 1 жовтня через реформу церковного календаря.

Володимир Зеленський привітав українців з Днем захисників та захисниць.

Важкі часи зробили нас сильними. А сильні наближають переможні часи. Крок за кроком. Сьогодні, завтра, щодня, щохвилини. Ні планово, ні аварійно ніхто не має й не зможе «відключити» нашу стійкість, витримку, міцність, відвагу. Вони не мають терміну дії, кінцевої дати чи крайньої точки, після якої ми припинили б спротив і боротьбу, окрім однієї – нашої перемоги. Щоденно наближаючи її, ми кажемо: «Будемо боротися стільки, скільки буде потрібно!». Ми робили це в перші хвилини 24 лютого, робимо всі ці 585 днів і будемо робити це надалі.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України привітало Українців з Покровою Пресвятої Богородиці та Днем захисників та захисниць України.

Століття минають — цінності лишаються незмінними. Бережемо минуле, боремось за майбутнє і знищуємо ворогів.

Нагадаємо, що 14 липня 2023 року Верховна Рада проголосувала за зміну дат відзначення трьох свят. Різдво Христове офіційно відзначатиметься 25 грудня, а не 7 січня, День Української Державності – 15 липня, а не 28 липня, День захисників і захисниць України – 1 жовтня, а не 14 жовтня.

16 березня 2022 року Зеленський підписав указ про щоденну загальнонаціональну хвилину мовчання о 9-ій ранку за загиблими внаслідок російського вторгнення.

Читайте також:

  • День мертвих. Бригада "Азов" вшанувала полеглих побратимів за давньою традицією — фото

  • Сміливі рятувати життя. В Україні відзначають День рятівника — відео

  • Загадуй бажання. Буданов привітав розвідників зі святом — відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?