В Україні вирішили удосконалити процес мобілізації
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні вирішили удосконалити процес мобілізації

В Україні вирішили удосконалити процес мобілізації
Джерело:  online.ua

Представник президента Володимира Зеленського в парламенті Федір Веніславський офіційно підтвердив, що українська влада має намір удосконалити процедуру проведення мобілізаційних заходів. За його словами, над цим уже почали працюувати у Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Джерело: "Укрінформ"

Рада буде удосконалювати процедуру мобілізації

Як стверджує Федір Веніславський, під час останнього засідання оборонного комітету, де були всі керівники найвищого рівня, які відповідають за мобілізаційні заходи, вирішили з'ясувати, чому саме виникають неправильні ситуації.

Наприклад, коли військовослужбовець був одразу направлений в зону бойових дій після призову на службу. Ці питання ми взяли на контроль. Такого точно більше не буде. Винні будуть притягнені до відповідальності, – пообіцяв представник Зеленського у парламенті.

Окрім того, Федір Веніславський підтвердив, що комітет уже почав розробляти законодавчі зміни.

За його словами, вони будуть направлені на врегулюванню питання видачі повісток військовозобов'язаним внутрішньо переміщеним особам, які наразі вимушено проживають не за місцем постійної реєстрації.

У Міноборони України пояснили, чи є нові хвилі мобілізації

Заступниця очільника Міноборони Ганна Маляр звертає увагу на те, що мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року. За її словами, вона проходить планово.

Представниця оборонного відомства наголосила, що жодних хвиль мобілізації немає.

Ганна Маляр також додала, що потреби у мобілізації залежать від ситуації на полі бою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?