В Україні зафіксовано новий випадок африканської чуми свиней
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Україні зафіксовано новий випадок африканської чуми свиней

В Україні зафіксовано новий випадок африканської чуми свиней
Джерело:  online.ua

В Україні було зареєстровано ще один випадок африканської чуми свиней у дикій природі.

Джерело: Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області

В Україні зафіксовано новий випадок африканської чуми свиней

В Ічнянському національному природному парку на території України було виявлено новий випадок захворювання на африканську чуму свиней у дикій природі. Повідомляється, що Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи підтвердив виявлення вірусу в результаті дослідження. Було виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней.
Для координації дій щодо локалізації та ліквідації спалаху АЧС відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації. Було затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

З метою запобігання поширенню збудника африканської чуми свиней в осередку захворювання вживаються заходи щодо локалізації та обмеження його поширення.
Суб'єктам господарювання, що займаються розведенням, утриманням та обігом свиней, рекомендується утриматися від будь-яких господарських зв'язків із зазначеною територією для запобігання подальшому поширенню захворювання.

Що відомо про африканську чуму свиней

Африканська чума свиней - це високозаразне вірусне захворювання. Проявляється лихоманкою, синюшністю шкіри та поширеними крововиливами внутрішніх органів. Смертність, в залежності від перебігу хвороби, може бути від 50% до 100%. Тварини, які перехворіли та вижили, залишаються довічними вірусоносіями. Для людини африканська чума свиней безпечна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?