В Україні зафіксували три землетруси за добу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зафіксували три землетруси за добу

В Україні зафіксували три землетруси за добу
Джерело:  online.ua

В Україні сталася хвиля землетрусів, які сколихнули західні області. Підземні поштовхи були зафіксовані в трьох областях за одну добу. Всі вони відбувалися протягом 2-3 грудня поблизу Карпат. На сайті сейсмічного моніторингу Головного центру спеціального контролю показали на мапі, де сталися землетруси і оцінили їх силу, передає ONLINE.UA.

Перший землетрус стався в Івано-Франківській області 2 грудня о 16:14 за київським часом. Підземні поштовхи зафіксували поблизу міста Надвірна. Їх сила склала 2,7 бали. Наступні два землетруси сталися майже одночасно у Львівській та Закарпатській областях. Спочатку підземні поштовхи зафіксували біля Дрогобича - вони відбулися о 14:35 за київським часом. Через 24 секунди землетрус стався в Воловецькому районі на Закарпатті. Їх магнітуда становила 1,5 бала.

Сейсмологи відзначили, що серія землетрусів в Україні була незначною сили і до руйнувань підземні поштовхи не призвели.

Важливо відзначити, що 5 грудня сильний землетрус зафіксовано біля берегів Туреччини поблизу курортної Антальї. Підземні поштовхи сталися о 15:44 за місцевим часом, їх відчули місцеві жителі. Інформації про руйнування на даний момент не надходило.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в кінці жовтня Туреччину і Грецію сколихнув потужний землетрус, в результаті яких загинули кілька осіб і отримали поранення сотні людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?