В Україні загинули 10 іранських інструкторів з управління дронами-камікадзе — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні загинули 10 іранських інструкторів з управління дронами-камікадзе — ЗМІ

В Україні загинули 10 іранських інструкторів з управління дронами-камікадзе — ЗМІ
Джерело:  online.ua

В результаті українських ударів ймовірно загинули 10 іранців, які тренували російських військових керувати дронами-камікадзе Shahed-136.

Джерело: The Jerusalem Post з посиланням на українського чиновника

В Україні загинули іранські інструктори з безпілотників

10 іранців, які навчали російських солдатів, були вбиті під час українських ударів у російсько-українській війні минулого тижня, повідомив український.

Нещодавно американські та українські чиновники попередили, що іранці навчають росіян використовувати іранські безпілотники в Криму.

Український центр національного спротиву заявив, що іранські інструктори контролюють російські сили, які запускають безпілотники-камікадзе з анексованої території України.

Росіяни доставили іранських інструкторів на територію тимчасово окупованих Херсонської області та Криму для запуску безпілотників-камікадзе «Шахед-136». Вони вчать росіян, як користуватися безпілотниками-камікадзе, і безпосередньо спостерігають за запуском безпілотників по українських цивільних цілях, включаючи удари по Миколаєву та Одесі, — стверджує держорган, посилаючись на українське підпілля.

Прес-секретар Пентагону бригадний генерал. Пет Райдер заявив 20 жовтня, що «іранці були на місцях в Україні, щоб допомогти Росії в операціях безпілотників».

Наразі, Україні вдалося збити 85% іранських безпілотників-камікадзе, випущених Росією. Про це повідомив Повітряних сил Збройних сил України.

Водночас МЗС Ірану порадило всім іранським громадянам, які перебувають в Україні, негайно залишити Україну.

Міноборони України заявило, що Іран використовує Україну як полігон для випробувань своїх безпілотників для підготовки до майбутніх атак безпілотників на Ізраїль. Там закликали Ізраїль надати Україні ППО.

Ізраїльські посадовці вже відмовились від цієї пропозиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?