В Україні запровадили нове професійне свято
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запровадили нове професійне свято

В Україні запровадили нове професійне свято
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський започаткував нове свято в Україні до річниці знищення флагмана Чорноморського флоту РФ – ракетного крейсера Москва.

Джерело: Володимир Зеленський

В Україні відзначатимуть День працівника оборонно-промислового комплексу

Тепер українці щороку 13 квітня відзначатимуть День працівника оборонно-промислового комплексу.

День обраний неспроста – саме 13 квітня 2022 року українські військові потопили флагмана Чорноморського флоту РФ крейсер "Москва". Удар по кораблю було завдано ракетою "Нептун" українського виробництва.

Те, що Україна вистояла, те, що Україна може боротися і звільняти свою землю, те, що Україна впевнена у своєму майбутньому, багато в чому ґрунтується на нашій впевненості в уміннях та талантах, розумі та стратегічному мисленні всіх, хто працює в українському оборонно- промисловому комплексі і здатний його розвивати, – наголосив президент.

У Маріїнському палаці відбувся захід із нагоди започаткованого свята

У четвер, 13 квітня, відбувся перший захід із нагоди започаткованого професійного свята, в якому взяв участь президент. Зеленський вручив державні нагороди представникам вітчизняного ОПК.

Сьогодні у нас визначний день. 13 квітня 2022 року українська ракета допомогла навести лад в українській акваторії Чорного моря. Завдяки нашому "Нептуну" ворожий флагман відправився саме туди, де йому й місце, як і всім іншим російським військовим кораблям. Саме тому 13 квітня відсьогодні буде щороку відзначатися як професійний день усіх працівників і працівниць оборонно-промислового комплексу України. Відповідний указ я підписав, — зазначив президент.

Зеленський акцентував, що нині є багато успішних прикладів застосування вітчизняної зброї, техніки й снарядів - усього того, що виробляється в Україні або спільно з нашою державою.

Маємо знати свою силу, шанувати свій потенціал і всіх, хто це щоденно забезпечує, — підкреслив глава держави.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?