В Україні зареєстрували першу вакцину проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зареєстрували першу вакцину проти COVID-19

В Україні зареєстрували першу вакцину проти COVID-19
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я на офіційному рівні підтвердили реєстрацію антикоронавірусної вакцини від компанії AstraZeneca та Оксфордського університету. Рішення ухвалили за екстреною процедурою, введеною президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані відомства.

Згідно з оприлюдненими подробицями, реєстрація відбулася напередодні у понеділок, 22 лютого.

“Вакцина, Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) має локальну (торговельну) назву Covishield. Відповідно, вакцина Covishield, яка сьогодні прибуває до України, офіційно зареєстрована. Oxford/AstraZeneca (Covishield) подали на реєстрацію до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я 15 лютого. В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 та скорочує її до п’яти робочих днів”, - наголосили у МОЗ.

Там нагадали, що відповідний препарат дозволений для екстреного використання на території Великої Британії, Євросоюзу, Індії та ухвалена експертами Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Передбачається, що українська сторона отримає від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини вже у 1-му та 2-му кварталах 2021 року.

“Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників. Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія)”, - додали у МОЗ.

Також нещодавно міністр Максим Степанов особисто, перебуваючи з офіційним візитом в Індії, звітував про відвантаження першої партії препарату. Це відбулося 21 лютого у місті Пуне, де знаходиться завод-виробник, та стосувалося партії у 500 тисяч доз.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 лютого глава МОЗ України Максим Степанов, який особисто відправився в Індію на переговори про вакцину, повідомив, що найбільший у світі виробник вакцин Serum Institute погодився додатково поставити в Україну ще 5 млн доз американської вакцини NovaVax в доповненні до тих 10 млн доз, про які було домовлено раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?