В Україні затримали "злодія в законі" зі санкційного списку РНБО
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні затримали "злодія в законі" зі санкційного списку РНБО

В Україні затримали "злодія в законі" зі санкційного списку РНБО
Джерело:  online.ua

На Львівщині затримали так званого "злодія в законі", під час слідчих дій виявилося що він перебуває у санкційному списку Ради нацбезпеки та оборони. В СБУ стверджують, що чоловік планував створити мережу злочинних осередків з метою впливу на кримінальне середовище регіону та країни. 

Джерело: пресслужба відомства

Наразі слідчі відпрацьовують гіпотезу щодо зв'язку затриманого уродженця однієї з країн Південного Кавказу з російськими спецслужбами з метою дестабілізації ситуації в західних областях держави. У відомстві зазначають:

У травні цього року за систематичне створення загроз державній безпеці України зловмисника було включено до санкційного списку РНБО і заборонено в’їзд до нашої країни.

У Службі не деталізували про які саме прецеденти йдеться, та наразі відомо, що зловмиснику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України) ККУ. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Кримінальний авторитет із "чорного списку" РНБО

Нагадаємо, тиждень тому на Миколаївщині засудили кримінального авторитета з "чорного списку" РНБО. Відомство ввело пакет санкцій проти  557 "злодіїв у Законі" цього травня. Виявилося, що до такої категорії "титулованих" злочинців наразі належать 542 іноземців і 15 громадяни України.

Затримання підозрюваних у вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території України трапляються не так вже й рідко:

Прокуратура довела, що засуджений з Миколаєва – кримінальний авторитет "Апті", він погрожував потерпілим за надані ними показання у справі, де він є обвинуваченим.

А влітку одному з найвпливовіших "злодіїв у законі" на прізвисько "Умка" змінинили запобіжний захід із тримання під вартою на нічний домашній арешт.

За даними поліції, чоловік причетний до розподілу так званого "злодійського общака", допомозі в організації уникнення кримінальної відповідальності іншим "кримінальним авторитетам" та вирішенні спорів між криміногенними елементами, на основі так званих "воровських понять",

Хто такі "злодії в законі"

Титул деяких членів злочинного світу, які в цьому середовищі мають неабиякий авторитет. Поняття виникло приблизно в 30-х роках минулого століття на теренах СРСР. Зараз явище існує в основному у пострадянських країнах, зоч воно вже не на піку своєї значущості.

Судячи з усього, у світовій кримінальній практиці аналогів такого явища в інших країнах немає. Формування «авторитетів» було зумовлено тим, що в місцях позбавлення волі серед ув'язнених почали виділятися більш значущі в'язні.  Загальне життя в тюрмі підпорядковано «поняттям», «злодійському кодексу». Кодекс, серед іншого, забороняє співпрацювати з правоохоронцями, займатися політикою і красти у своїх.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?