В Україні знайшли тіло зниклого добровольця з Великої Британії — Sky News
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні знайшли тіло зниклого добровольця з Великої Британії — Sky News

В Україні знайшли тіло зниклого добровольця з Великої Британії — Sky News
Джерело:  online.ua

В Україні знайшли тіло 36-річного добровольця з Великої Британії Деніела Берка. Його вважали зниклим безвісти.

Джерело: Sky News

Британський доброволець загинув в Україні

Українська влада вже повідомила про це британську поліцію.

Колишній десантник Деніел Берк із Південного Манчестера був оголошений зниклим безвісти 16 серпня. Про зникнення повідомила його родина, яка не знала, де він, та вважала, що він приїхав в Україну.

Поліція Великого Манчестера заявила, що співпрацює з родиною Берка та українською владою, щоб підтримати офіційну ідентифікацію та повернути його тіло до Великої Британії.

Ми з командою співпрацюємо з українською владою, щоб провести офіційну ідентифікацію з метою репатріації Деніела після цього процесу. Сім'я Даніела просила про приватність у цей важкий час, - повідомили у поліції Британії.

Що відомо про зникнення Деніела Берка

The Daily Telegraph повідомляла, що Берк зник зі своєї квартири в Запоріжжі на початку серпня. Він позичив свою машину товаришу та сказав, що планує переночувати. Коли через два дні товариш повернув машину до квартири Берка, він не зміг знайти його або зателефонувати йому.

Відтоді люди були в його квартирі, і всі його речі там — ноутбук і все інше. Виходячи з цього, ми вважаємо, що він міг зникнути безвісти в самому Запоріжжі, а не на передовій, - сказав The Telegraph один із товаришів Берка.

Деніел Берк служив в Афганістані. Після вибуху на Манчестер Арені в 2017 році, під час якого терористи ІДІЛ вбили 22 мирних жителів, він добровільно пішов служити разом із підтримуваними Заходом курдськими бойовиками проти ІДІЛ у Сирії, беручи участь у численних боях разом з іншими міжнародними легіонерами.

Берк вперше прибув в Україну невдовзі після російського вторгнення минулого року, сформувавши власний добровольчий військовий підрозділ «Темні ангели». Також Берк займався евакуацією людей з прифронтових районів.

Читайте також:

  • На війні загинув перший доброволець з Фінляндії — відео

  • Доброволець із Австралії загинув на війні в Україні

  • Під Бахмутом загинув журналіст з Францїі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?