В Україні зріс рівень бідності — The Guardian
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зріс рівень бідності — The Guardian

В Україні зріс рівень бідності — The Guardian
Джерело:  online.ua

Рівень бідності в Україні за 2022 рік зріс з 5,5% до 24,5%. Зарплати залишилися незмінними, а валюта по відношенню до долара девальвувала на 20%

Джерело: The Guardian

Наскільки зріс рівень бідності в Україні

Повідомляється, що згідно зі звітом Світового банку, у 2022 році в Україні рівень бідності зріс з 5,5% до 24,2%. Ще 7,1 мільйона людей опинилися за межею бідності.

На кінець 2022 року рівень безробіття неофіційно становив 36%, а інфляція досягла 26,6%.

Директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі попередив, що рівень бідності може різко зрости.

Економістка Олена Білан також відзначає збільшення кризи. Проте, за її словами, пакет фінансової підтримки з боку міжнародної спільноти, зокрема допомога на суму 43 млрд дол, значно покращили ситуацію.

Вона додала, що створення нових робочих місць є і залишатиметься найбільшим викликом для країни.

Ми бачили падіння ВВП на 30% значною мірою через те, що Україна експортує 80% своїх товарів через порти, до яких вона більше не має доступу. У нас була інфляція 26% – знову ж таки, що могло бути гірше – але зарплати людей також залишалися незмінними, а валюта девальвувала по відношенню до долара на 20%. Найбільша проблема полягатиме в тому, як створити нові робочі місця, – зазначила Білан.

Макрофінансова допомога Україні від ЄС

13 грудня 2022 року усі країни Євросоюзу одноголосно підтримали надання 18 млрд євро макрофінансової допомоги Україні (MFA+).

Пільговий період послуги становить 10 років. Гарантії для цих запозичень будуть надані з бюджету Європейського Союзу або країнами-членами ЄС.

17 січня Єврокомісія перерахувала перший транш із пакету макрофінансової допомоги. Він становив 3 млрд євро.

21 березня ЄС виплатив Україні другий транш макрофінансової допомоги у розмірі 1,5 млрд євро з загального пакета на 18 млрд євро.

25 квітня ЄС надав 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги для України у рамках третього траншу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?