В Україні зростуть ціни на мобільний зв'язок
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зростуть ціни на мобільний зв'язок

В Україні зростуть ціни на мобільний зв'язок
Джерело:  online.ua

З початку 2021 року всі мобільні оператори, які працюють в Україні - Київстар, Vodafone і lifecell - підвищують тарифи на зв'язок. Також готує подорожчання на свої послуги і оператор фіксованого телефонного зв'язку Укртелеком. На скільки подорожчає зв'язок і на які діючі тарифи змінять ціни, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Зокрема, компанія "Київстар" переглядає умови декількох старих контрактних тарифів, які були запущені близько трьох років тому - ними на даний момент користується близько 1,5% абонентівт мобільного оператора. Тепер мінімальні ціни на контрактні тарифи встановлять на рівні 100 грн, оскільки, як відзначають в компанії, абоненти почали використовувати в три рази більше мобільного інтернету, більше дзвонити на інші мережі та за кордон, але платили за ці послуги за тарифами, що діюли у 2017 році .

"Якщо абоненти не зроблять свій вибір самостійно, ми запропонуємо їм нові умови автоматично, щоб вони могли і далі користуватися мобільним зв'язком. Але в цих пропозиціях вони отримають більше послуг", - підкреслив компанії "Київстар"

Компанія "Vodafone Україна" підніме тарифи на ті пакети, які вже недоступні для підключення. Але в компанії запевняють, що націлені не на те, щоб зробити мобільний зв'язок дорожче, а на те, щоб абоненти змінили свої тарифи у відповідності з попитом і споживанням.

lifecel також підвищує вартість для семи застарілих тарифних планів, частина з яких - акції, де абонентам гарантувалася певна вартість тільки до кінця 2020 року. У компанії пояснили підвищення цін зростанням інвестиції в розширення 4G-мережі. Абонентам вже запропонували альтернатівні тарифи, але є варіант і самостійного вибору нового тарифного плану до 28 лютого 2021 року.

В Укртелекомі відзначили, що причиною зміни вартості зв'язку є економічна необхідність. Директор з корпоративних комунікацій "Укртелекому" Михайло Шуранов пояснив, що ціни на зв'язок в Україні - найнижчі в світі, але витрати на утримання мережі ростуть.

"У нас зміни стосуються пакетних пропозицій по телефонії (тобто тільки тих в які включені додаткові хвилини) там зростання в В2С сегменті буде на суму близько 25 грн місяць. В інтернеті в масовому сегменті в середньому підвищення буде на суму в середньому близько 40 грн/місяць, це близько 25% рахунку. Зростання буде і в бізнес-сегменті і ряді інших послуг таких як міжнародні дзвінки (близько 10%) і радіо-точок", - уточнили в Укртелекомі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада України затвердила план заходів для впровадження 5G зв'язку в Україні. Конкурс для видачі ліцензій на використання смуг зв'язку проведуть вже восени 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?