В Україні з’явиться ще одна «червона» область з суботи
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні з’явиться ще одна «червона» область з суботи

В Україні з’явиться ще одна «червона» область з суботи
Джерело:  online.ua

З 23 жовтня Сумська область переходить до «червоної» зони епіднебезпеки за поширенням коронавірусу. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Джерело: Telegram-канал Немчінова.

«Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити: з 00 години 00 хвилин 23 жовтня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Сумської області, та застосувати на території Сумської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки», – зазначив міністр.

Також на позачерговому засіданні комісії ТЕБ та НС в Львівській, Чернігівській, Рівненській та Житомирській областях було доручено в посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм, збільшити кількість ліжок для ковідних хворих та ввести додаткові карантинні обмеження на територіях об’єднаних територіальних громад, в яких фіксуються найбільші спалахи захворюваності на COVID-19.

Епідемічна ситуація в Україні

Сьогодні, на засіданні Кабінету міністрів прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наразі Україна зіткнулася з найбільшими викликами коронавірусної загрози за весь час пандемії. Однак влада не планує вводити повний локдаун, але наголошує на необхідності вакцинації як єдиного способу зупинити пандемію.

Шмигаль зазначив, що наразі основним шляхом обмежити економіку країни від повторної зупинки залишається вакцинація населення, обмеження для невакцинованих громадян та заохочення для тих, хто отримав одну або обидві дози вакцини.

У «червоній» зоні карантину зараз вже перебувають п'ять областей. Це Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська та Херсонська області.

Станом на ранок 20 жовтня в Україні зафіксували 18 912 нових випадків зараження коронавірусом, госпіталізовано 5 468 пацієнтів, померли 495 людей. Найбільша кількість підтверджених випадків ковіду зафіксована в Києві та Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій областях.

Читайте також:

  • Кабмін оцінив ймовірність введення повного локдауну.

  • Ще більш заразний: у Великій Британії виявили новий штам коронавірусу.

  • МЗС прокоментувало інформацію про закриття кордонів ЄС для українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?