В українських школах вводять електронні щоденники і журнали
Категорія
Україна
Дата публікації

В українських школах вводять електронні щоденники і журнали

В українських школах вводять електронні щоденники і журнали
Джерело:  online.ua

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет підписав наказ про введення в експлуатацію програмного модуля електронних щоденників і журналів в закладах загальної середньої освіти. На даному етапі електронні щоденники і журнали запустили в тестовому режимі. Відзначається, що вони будуть адаптовані до роботи з будь-якими гаджетами - заповнювати е-журнали та е-щоденники будуть вчителі, але батьки і учні отримають до них доступ. Навіщо в українських школах вводять електронні щоденники і журнали, а також як вони будуть працювати, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужба МОН.

Шкарлет пояснив, що вже протестовано інтерфейс електронних щоденників і журналів, через який можна буде отримати доступ до сторінок, які будуть містити дані про учнів, розкладу уроків, списки відвідування, домашніх завдань тощо. Він запевнив, що розробники подбали про безпеку: автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту (Аіком), на базі якого будуть працювати електронні журнали та щоденники, має комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) і відповідний сертифікат Державної служби спеціального зв'язку. За словами міністра, всі дані електронних щоденників і журналів будуть ретельно захищені, а доступ до них розмежований відповідно до повноважень відповідальних працівників.

Важливо нагадати, що у Верховній Раді запропонували ввести суворі обмеження на використання в школах смартфонів або інших гаджетів, які з'єднуються з інтернетом. Автором ініціативи став народний депутат Олексій Гончаренко. Проект отримав назву "Про внесення змін до Закону України "Про загальну середню освіту" щодо заборони використання мобільних телефонів і інших пристроїв, що мають підключення до інтернету". У пояснювальній записці він звернув увагу на необхідність використання гаджетів виключно для освіти. Заборона на загальне користування, як вважає нардеп, сконцентрує увагу школярів на навчання та скоротить час "місцезнаходження" в соціальних мережах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кабміні визначилися, як будуть вчитися школярі в період локдауна в січні. МОН рекомендував школах продовжити зимові канікули, а при можливості перевести процес навчання на дистанційний режим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?