В український прокат виходить документальна стрічка "Мартін Маржела: своїми словами"
Категорія
Культура
Дата публікації

В український прокат виходить документальна стрічка "Мартін Маржела: своїми словами"

В український прокат виходить документальна стрічка "Мартін Маржела: своїми словами"
Джерело:  online.ua

1 липня 2021 року в український прокат виходить документальна стрічка про одного з найзагадковіших персонажів сучасної моди — бельгійського дизайнера Мартіна Маржелу. Вона отримала назву "Мартін Маржела: своїми словами".

Джерело: VOGUE.UA

Що відомо про фільм "Мартін Маржела: своїми словами"

За словами авторів кінокартини, їхня робота — це унікальний погляд на Маржелу, якого вони називають таким собі Бенксі зі світу моди, невловимим й загадковим дизайнером, революційні витвори якого змінили вигляд моди. Що важливо розуміти, сам Маржела залишається анонімним ось уже понад 30 років.

Фото — vogue.ua

"До фільму ввійшли інтерв’ю із Жаном Полем Готьє, Карін Ройтфельд, Лі Еделькорт, модною критикинею Кеті Горин та істориком моди Олів’є Саяром. Найзагадковішого дизайнера у світі в кадрі ми не побачимо — тільки його руки, а також чуємо його голос, тож попри всю ексклюзивність, головної інтриги — хто ж такий Маржела — фільм не розкриє. Над стрічкою працював німець Райнер Гольцемер, який раніше зняв документальний фільм "Дріс" про дизайнера Дріс Ван Нотена", - пише видання.

Фото — vogue.ua

Що відомо про загадкового дизайнера Мартіна Маржелу

Згідно з наявиними даними, бельгієць Мартін Маржела заснував власний бренд Maison Martin Margiela в 1989 році, а дебютний показ організував у нетрях Парижа.

Фото — vogue.ua

Протягом розквіту своєї успішної кар'єри дизайнер майже ніколи не давав інтерв’ю та не з’являвся на публіці, однак завдяки своєму візіонерству став одним з найзагадковіших та найцікавіших дизайнерів у світі. 12 років тому  Маржела покинув власний бренд.

Фото — vogue.ua

У документальній стрічці "Мартін Маржела: своїми словами" вперше в історії дизайнер вирішив у якомусь сенсі вийти в люди: поділтися своїми ескізами, малюнками, нотатками (зокрема, дитячими та юнацькими нарисами, які пояснюють джерела його натхнення) й особистими речами, розповісти про родину (батька-перукаря й маму-кравчиню) і дитячі роки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?