В Україну прибули ще понад 188 тисяч вакцин Pfizer, подарованих урядом США
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну прибули ще понад 188 тисяч вакцин Pfizer, подарованих урядом США

В Україну прибули ще понад 188 тисяч вакцин Pfizer, подарованих урядом США
Джерело:  online.ua

Україна отримала ще 188 370 доз вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech, наданих безоплатно урядом США в рамках ініціативи COVAX.

Джерело: пресслужба МОЗ України.

“Цю партію вакцини разом із розчинником для її розведення надав уряд США через ініціативу COVAX із забезпечення справедливого та рівного доступу до вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу.

Доставку препарату організував Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), зберігання й логістику із дотриманням відповідного холодового ланцюга забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у липні ЮНІСЕФ доставив в Україну 2 000 040 доз вакцини Moderna, наданих американським урядом через COVAX. Загалом, наразі наша країна в межах цієї ініціативи отримала 4 325 910 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna та AstraZeneca).

"Сполучені Штати віддані глобальній боротьбі з COVID-19, і ми пишаємося співпрацею з Україною задля розширення доступу до якісних та схвалених вакцин від COVID-19 по всій країні", - зазначила тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін.

Скільки ще вакцин отримає Україна?

Поставки в межах COVAX продовжаться і надалі. Ці 188 370 доз вакцини Pfizer для України є однією з перших поставок у рамках зобов’язань Сполучених Штатів надати 500 мільйонів доз вакцини Pfizer Глобальному альянсу із вакцин та імунізації (GAVI) для розповсюдження через ініціативу COVAX.

До кінця поточного року, як очікується, Україна має отримати достатню кількість вакцини у межах ініціативи, щоб захистити до 20% населення від COVID-19. Таким чином, Україна стає краще підготовленою до боротьби з пандемією.

Читайте також:

  • Україна розриває контракт на постачання вакцин з Індії — відома причина.

  • Штам коронавіруса Дельта атакує вакцинованих — названа причина.

  • Ефективність вакцин проти штаму “Дельта” значно знижується через 3 місяці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?