В Укрзалізниці відповіли на часті запитання щодо нових правил перевезень
Категорія
Україна
Дата публікації

В Укрзалізниці відповіли на часті запитання щодо нових правил перевезень

В Укрзалізниці відповіли на часті запитання щодо нових правил перевезень
Джерело:  online.ua

В зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації в Україні Кабмін запровадив нові правила перевезень пасажирів. Вони набувають чинності з 21 жовтня. В Укрзалізниці відповіли на найчастіші запитання, які стосуються нововведень під час поїздок.

Джерело: пресслужба “Укрзалізниці”.

Хто контролюватиме автентичність COVID-сертифікатів/тестів

Функції контролю покладені на Міністерство внутрішніх справ. У провідників будуть зразки, за якими вони звірятимуть надані пасажирами документи.

У разі недотримання подорожуючими правил перевезення бригада потяга зобов'язана повідомити про порушення правоохоронні органи.

Варто пам'ятати, що використовувати інформацію про проведення вакцинації у HELSI.me для посадки у поїзд не можна. Сертифікат про вакцинацію може бути або паперовий, або згенерований у застосунку «Дія».

Чи стосуються нові правила пасажирів віком до 18 років

Для дітей віком до 18 років з 21 жовтня нічого не зміниться: окрім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, інших не вимагається.

Що робити тим, хто має протипоказання до COVID-вакцинації

В “Укрзалізниці” радять зробити такому пасажиру ПЛР-тест або експрес-тест.

Для посадки у поїзд необхідно мати негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2. Важливо, що вони мають бути проведені не більш як за 72 години до дня поїздки.

Чи можна для посадки використовувати сертифікат про вакцинацію іноземною мовою

Для посадки у поїзд пасажир може показати провіднику міжнародний чи внутрішній COVID-сертифікат або іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях. Сертифікат може бути мовою оригіналу.

Як саме відбуватиметься перевірка документів при посадці на швидкісні поїзди "Інтерсіті+"

Перевірка наявності документів згідно з новими правилами перевезень у регіонах із значним поширенням коронавірусної хвороби буде відбуватися стюардами при посадці на швидкісні поїзди "Інтерсіті+".

Нагадаємо, що нові правила стосуються не тільки потягів, а й міжобласних автобусів та всіх інших видів громадського транспорту.

Читайте також:

  • На залізничних вокзалах розгорнуть пункти для екпрес-тестування на коронавірус.

  • Україна відновлює міжнародне залізничне сполучення з Польщею.

  • Укрзалізниці загрожує колапс - у Раді назвали причини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?