В уряді обіцяють вчасно розпочати опалювальний сезон в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В уряді обіцяють вчасно розпочати опалювальний сезон в Україні

В уряді обіцяють вчасно розпочати опалювальний сезон в Україні
Джерело:  online.ua

За словами голови Мінрозвитку громад та територій Олексія Чернишова, опалювальний сезон у більшості українських регіонів розпочнеться наприкінці жовтня попре атаки кремлівської армії по об'єктах критичної інфраструктури. 

Джерело: сайт Мінрегіону

В Україні вчасно розпочнуть опалювальний сезон

Чернишов зазначив, що в 9 областях вже розпочали підготовку медичних закладів та пологових будинків до проходження опалювального сезона.

Щодо житлового фонду, то в кінці жовтня в більшості регіонів і міст ми плануємо розпочати теплопостачання. Якщо буде холодно до того, ми розпочнемо також відповідно до температурних показників, - наголосив міністр.

Для старту опалювального сезону середньодобова температура повинна протягом 3 днів бути нижче +8 °C.

Між тим представники державної енергокомпанії "Енергетична компанія України" через обстріли кремлівською армією критичних об'єктів енергетичної інфраструктури вимушена буде викоповувати експортні потужності електроенергії для продажу в Україні.

Базове навантаження, яке виставляється на продаж, забезпечене ресурсом атомних станцій, який АТ "ЕКУ" придбало на початку жовтня для подальшого експорту до Європи. Через форс-мажор, пов'язаний з обстрілами енергетичної інфраструктури російськими ракетами, експорт електроенергії був припинений, - повідомили представники компанії.

Таким чином, вільні обсяги електроенергії "ЕКУ" виставила на продаж через "Українську енергетичну біржу".

Так, атомну електроенергію, що призначалася для експорту, ЕКУ спробує реалізувати на двох аукціонах на УЕБ 13 жовтня:

  • об 11:00 ЕКУ виставить 30240 МВт-год електроенергії базового навантаження за стартовою ціною 3328 грн за МВт-год (без ПДВ) із постачанням 15-20 жовтня;

  • о 15:00 планується аукціон із продажу блокової позиції з постачанням на 15-20 жовтня 20 160 МВт-год за стартовою ціною 4000 грн за МВт-год (без ПДВ).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?