В уряді пояснили, хто повинен платити репарації через війну на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

В уряді пояснили, хто повинен платити репарації через війну на Донбасі

В уряді пояснили, хто повинен платити репарації через війну на Донбасі

Репарації у зв'язку з подіями на Донбасі повинна сплачувати РФ, стверджують у Міністерстві зі справ ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо перемішених осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Таким чином установа відповіла на заяву очільниці місії ООН з прав людини в Україні Матільди Богнер. Згідно з її словами, український уряд повинен сплачувати репарації постраждалим від війни на Сході.

"За міжнародним досвідом, репарації виплачує країна-агресор, у нашому випадку має виплачувати Російська Федерація. Разом з тим, уряд України та Мінветеранів зокрема вважають, що Україна – країна, яка готова мати власну соціальну відповідальність за своїх громадян", - вважають у міністерстві.

Відомство нагадало, що у 2020 році планується виконати програму компенсації за зруйноване житло для жителів Донеччини та Луганщини. Її обсяги сягають 40 мільйонів гривень.

Наголошується, що йдеться про соціальні виплати та допомогу, але ж ніяк не "репарації".

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі пояснили, що фінансова участь Росії у відновленні зруйнованих об'єктів на Донбасі залежить від підсумків процесу врегулювання війни. Москва вважає "невдалою" твердження Києва про те, що репарації повинна сплачувати країна-агресор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?