В Японії розробили вакцину проти старіння
Категорія
Технології
Дата публікації

В Японії розробили вакцину проти старіння

В Японії розробили вакцину проти старіння
Джерело:  online.ua

Спочатку японські вчені виявили білок, що виступає маркером у клітинах, що переживають процес старіння, після чого вони розробили препарат, який націлений проти таких білків.

Джерело:    ZME Science

Як працює революційна вакцина проти старіння

У процесі використання компоненти вакцини руйнують так звані зомбі-клітини, які з часом накопичуються в организмі, а продукти їх життєдіяльності викликають запальні процеси.

Фахівці вже успішно випробували вакцину на мишах. Отримані результати продемонстрували, що у тварин збільшилась тривалість життя, прискорився обмін речовин, а також стали значно меншими прояви атеросклерозу.

Фото - Pixabay.com

Вчені повідомили, що розроблена вакцина у майбутньому зможе допомогти при лікуванні різних деменцій, цукрового діабету та атеросклерозу, однак необхідно буде проводити подальші дослідження.

Наразі фахівці продовжують пошуки інших маркерів старіння організму.

Вчені з Австралії також знайшли спосіб побороти старіння

Їм вдалось виявити фермент, який дає пояснення факту, чому фізичні вправи покращують наше здоров’я й зупиняють процес старіння.

За словами науковців, їхнє відкриття дає можливість створити ліків, які будуть підвищувати активність цього ферменту, а також захищати від наслідків старіння для метаболічного здоров’я, зокрема діабету 2 типу.

Дослідники звертають увагу на те, що користь спорту для людей різного віку очевидна, проте найсильніший ефект фізичні навантаження дають літнім людям.

Що важливо розуміти, спорт суттєво посилює чутливість до інсуліну, а це призводить до покращення обміну речовин.

Вчені також дійшли висновку, що розвитку інсулінорезистентності передує скорочення утворення активних форм кисню.

Окрім цього, іноземні вчені дійшли висновку, що чоловіки, у яких тиск вночі вищий, ніж вдень, схильні до ризику розвитку деменції, оскільки, як відомо, зміни артеріального тиску протягом доби шкідливі для здоров’я.

Експерти нагадують про те, що рівень артеріального тиску у здорової людини не постійний, він часто змінюється. У нормі його найнижчі показники фіксуються вночі, проте вчені звернули увагу на те, що у деяких людей добові зміни тиску "вивернуті": вночі тиск вищий, ніж вдень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?