В Японії створили унікальні маски для боротьби з коронавірусом
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Японії створили унікальні маски для боротьби з коронавірусом

В Японії створили унікальні маски для боротьби з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Група науковців із Університету префектури Кіото (Японія) змогла розробити унікальні маски, які світяться під ультрафіолетом, якщо на них є сліди коронавірусу (COVID-19).

Джерело:  Kyodo News

У Японії розробили маски, які виявляють коронавірус - як вони працюють

Очільник японського вишу Ясухіро Цукамото плекає надію, що ці унікальні маски нарешті дадуть людям можливість дуже просто, швидко та без зайвих затрат перевірити, чи заразилися вони коронавірусом. За словами місцевих журналістів, наразі вчені з Японії очікують на дозвіл від уряду країни, щоб розпочати продаж масок уже в 2022 році.

Як стверджують самі розробники, для виготовлення масок використовуються антитіла зі страусиних яєць. Наголошується, що рік тому команда вчених ввела самкам страусів неактивну форму коронавірусу, та виділила антитіла з яєць, які вони відклали.

Фото - kyodonews.net

Потім команда розробила спеціальний фільтр, який поміщається у маску. Фільтр можна вийняти та обприскати флуоресцентним барвником, що містить антитіла до коронавірусу з яєць страуса. Якщо вірус присутній, фільтр буде світитися під ультрафіолетовим світлом, - йдеться в повідомленні.

На тлі цієї новини не можна також не згадати про те, що нещодавно команда дослідників із Гонконгського університету повідомила про розробку нержавіючої сталі, яка нейтралізує коронавірус (COVID-19) за кілька годин.

Як правильно носити маски, щоб захиститися від коронавірусу

Маски – це індивідуальний засіб захисту. Правильно одягнена маска має закривати ніс та рот таким чином, щоб між обличчям та маскою не було щілин. Вона також повинна давати змогу людині вільно дихати. Знімати медичну маску варто не торкаючись її передньої частини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?