В ЗСУ розкрили подробиці катастрофічних втрат армії РФ під Бахмутом: поранених просто кидають помирати
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЗСУ розкрили подробиці катастрофічних втрат армії РФ під Бахмутом: поранених просто кидають помирати

В ЗСУ розкрили подробиці катастрофічних втрат армії РФ під Бахмутом: поранених просто кидають помирати
Джерело:  online.ua

За словами заступника командира 3-го батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади НГУ Володимира Назаренка, окупаційна армія РФ продовжує зазнавати шалених втрат в районі Бахмуту на Донеччині та невзмозі прорвати оборону ЗСУ.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в районі Бахмуту 

Український військовий зазначив, що втрати штурмових груп окупаційної армії РФ в результаті провальних спроб штурмів у напрямку міста складають до 80% особового складу.

Назаренко зазначив, що поранених російських військових просто кидають помирати на холоді.

Ми знаємо, як вони намагаються атакувати. Втрати навіть не загонів, не бойових з'єднань "вагнерівців", а просто натовпів, якими пробують штурмувати, маленькі такі групки по 8, по 10-20 осіб сягають 80%, - підкреслив військовий.

За його словами, в багатьох випадках окупанти навіть не забирають поранених і лишають найманців гнити, мерзнути й помирати від поганих погодних умов і поранень.

З усім тим, українські війська тримають лінію оборони й не дають ворогу просуватися.

Українські війська тримають лінію оборони, не дають ворогу просуватися і змінювати лінію розмежування, йти вперед. З початку Нового року лінія не просунулася, у ворога немає ніякого успіху, - зазначив Назаренко.

Тим часом, як зазначають аналітики з Інституту вивчення війни (ISW), російський олігарх та військовий злочинець, керівник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин вже готує російське суспільство до поразки окупаційних військ в районі Бахмуту.

Зокрема, заяви "вагнерівців" про брак боєприпасів і складнощі з проривом оборони ЗСУ спрямовані на те, щоб зняти з Пригожина особисту відповідальність за провал боїв.

Це узгоджується з висновками експертів, що штурми "вагнерівців" позицій ЗСУ під Бахмутом досягли кульмінації.

У свіжому інтерв'ю "РИА Новости" Пригожин поскаржився, що в українських військових оборонні рубежі облаштовані через кожні 10 метрів.

Це суттєвий перегин для Пригожина, і він вперше представив сили Вагнера в Бахмуті як такі, що не приносять фактично ніяких успіхів, - підкреслюють аналітики.

Хоча водночас самі "вагнерівці" робили все, щоб показати провоєнній аудиторії, що за "успіх" на Бахмутському напрямку відповідають особисто вони, а не кадрові військові РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?