ВАКС виніс вирок скандальному екссудді Чаусу
Категорія
Україна
Дата публікації

ВАКС виніс вирок скандальному екссудді Чаусу

ВАКС виніс вирок скандальному екссудді Чаусу
Джерело:  online.ua

14 червня офіційно стало відомо, що Вищий антикорупційний суд визнав колишнього судді Дніпровського райсуду Києва Миколу Чаусу винним у хабарництві й засудив його до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Джерело:  Вищий антикорупційний судСпеціалізована антикорупційна прокуратура, "Центр протидії корупції"

ВАКС засудив суддю Чауса до 10 років позбавлення волі

Колегія Вищого антикорупційного суду 14 червня оголосила вирок щодо колишнього судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, викритого на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у 150 тисяч дол США 7 років тому (понад 3,7 млн грн за курсом НБУ станом на той час). Суддя отримав 10 років ув'язнення з конфіскацією майна таз позбавленням права обіймати певні посади строком 3 роки.

Окрім того, повідомляється, що Чауса затримали одразу в залі суду.

Що важливо розуміти, вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

Як уже згадувалося раніше, прокурорка САП Аліна Жовницька вимагала для Чауса 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади строком 3 роки.

Що відомо про справу екссудді Чауса

9 серпня 2016 року детективи НАБУ спіймали суддю на хабарництві, коли він ховав гроші в скляну банку.

Однак згодом Микола Чаус виїхав з території України, поки нардепи зволікали з позбавленням його суддівського імунітету.

6 років тому колишнього суддю знайшли в Молдові, де він тривалий час очікував рішення стосовно надання йому політичного притулку.

Весною 2021 року його викрали невідомі в Кишиневі. Невдовзі в мережі почали з’являтися звернення самого Чауса, що він хоче судитися стосовно його викрадення.

30 липня 2021 року екссуддя прийшов у спідній білизні до сільської ради Мазурівки на Вінниччині. Суддю забрали представники СБУ до Києва. 4 серпня Чауса відправили під цілодобовий домашній арешт.

1 лютого 2022 року судді ВАКС призначили Чаусу 717 900 гривень застави. 8 лютого дружина Чауса внесла за нього заставу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?