ВАКС взяв під варту ексочільника ДФС Насірова у справі про хабар у 722 млн грн
Категорія
Україна
Дата публікації

ВАКС взяв під варту ексочільника ДФС Насірова у справі про хабар у 722 млн грн

ВАКС взяв під варту ексочільника ДФС Насірова у справі про хабар у 722 млн грн
Джерело:  online.ua

Суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до колишнього голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 17 грудня з альтернативою застави у 523,2 млн гривень. Насірова затримали 2017 року за підозрою в одержанні хабаря на 722 млн гривень.

Джерело: НАБУ

Насірова взяли під варту з можливістю застави

31 жовтня 2022 року слідча суддя Вищого антикорупційного суду за клопотанням НАБУ та САП обрала запобіжний захід колишньому голові ДФС України Роману Насірову, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 722 млн гривень.

Суддя, заслухавши учасників процесу, частково задовольнила клопотання та застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 17 грудня 2022 року з альтернативою внесення 523,2 млн гривень застави.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено ряд процесуальних обов’язків, зокрема:

  • прибувати до детектива, прокурора та суду за першим викликом;

  • не відлучатися із м. Києва без дозволу детектива, прокурора або суду;

  • повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місяця проживання та роботи;

  • утримуватися від спілкування з іншим підозрюваними у справі та свідками;

  • здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон;

  • носити електронний засіб контролю (браслет).

Нагадаємо, за версією слідства Насіров за пособництва свого радника протягом 2015 -2016 років одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн гривень неправомірної вигоди за вчинення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд гривень.

Насіров очолював ДФС з 5 травня 2015 року по 3 березня 2017 року. Працівники НАБУ затримали Насірова 2 березня 2017 року, після цього його відсторонили від посади.

Наприкінці 2017 року Шевченківський районний суд Києва почав розгляд справи Насірова по суті, Кабінет міністрів спочатку відсторонив, а потім звільнив Насірова.

У грудні грудня 2018 року Окружний адмінсуд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови ДФС. Йому мали виплатити компенсацію 184 тисячі гривень. Уряд оскаржив це рішення.

У листопаді 2019 року справу Насірова передали до новоствореного Вищого антикорупційного суду, який почав наново її розглядати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?