Вакцинованих "Супутником V" не пустять в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Вакцинованих "Супутником V" не пустять в США

Вакцинованих "Супутником V" не пустять в США
Джерело:  online.ua

В США з листопада зможуть в'їхати тільки люди, щеплені вакцинами від коронавірусу, схваленими Всесвітньою організацією охорони здоров'я або владою Сполучених Штатів. Вакциновані російською вакциною "Супутник V" не зможуть перетнути кордон, адже вона не визнана в США.

Джерело: The Washington Post.

Зазначається, що вакцини мають бути схвалені також Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

До таких вакцин належать препарати, вироблені компаніями Pfizer і Moderna, а також китайські Sinopharm і Sinovac.

"Супутник V", а також інші російські вакцини, не схвалені цими відомствами.

«Супутник V» активно використовували в кількох країнах

Від нового правила постраждають не тільки росіяни, а й деякі інші країни з низьким рівнем доходів, яким Росія постачала вакцини, зазначається в матеріалі.

Так, вакцину російського виробництва схвалили в 70 країнах з сумарним населенням понад 4 млрд осіб. Росіяни заявляли, що підтвердили безпеку та ефективність своєї вакцини в ході клінічних випробувань і реального використання.

У всьому світі було придбано близько 448 млн доз російської вакцини і тепер вакцинованим нею людям теж можуть закрити доступ на територію США, що може викликати ще більше критики російського препарату.

У світі не визнають «Супутник V»

Нагадаємо, 24 вересня російська делегація відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ в Страсбурзі через те, що влада Франції не визнає вакцину "Спутник V" і у зв'язку з цим обмежує пересування депутатів. Представники РФ побачили в таких діях Франції дискримінацію.

16 вересня Всесвітня організація охорони здоров'я призупинила процес схвалення російської вакцини від коронавірусу "Супутник V". На одному із заводів, де виробляється препарат, було виявлено порушення.

Читайте також:

  • Таїланд пом'якшив умови в’їзду для вакцинованих туристів.

  • У МОЗ озвучили прогноз щодо нового піку захворюваності на коронавірус.

  • Головний санлікар України назвав атипові симптоми штаму Дельта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?