Вашингтон озвучив 5 ключових реформ для розвитку України
Категорія
Політика
Дата публікації

Вашингтон озвучив 5 ключових реформ для розвитку України

Вашингтон озвучив 5 ключових реформ для розвитку України
Джерело:  online.ua

Державний департамент Сполучених Штатів виступив із заявою про п’ять реформ, які можуть забезпечити Україні подальший розвиток на підґрунті чинних показників і досягнень.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами держсекретаря Ентоні Блінкена, йдеться про шляхи, на яких Київ готовий підтримати американський партнер.

“Перше: ухвалити законопроєкт про реформування Вищої ради правосуддя, а слідом - закон про Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Разом ці закони забезпечать прозорий процес відбору суддів. Друге: забезпечення, що вибір керівництва Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури є прозорим, що заслуговують на довіру та які базуються на заслугах”, - пояснив дипломат.

Третім кроком у Вашингтоні виділили затвердження закону про прозоре корпоративне керування, яке захищає незалежність наглядової ради, генеральних директорів, а також відповідає стандартам Організації економічної співпраці та розвитку.

Передбачається, що четвертим кроком за цим сценарієм стане ухвалення законодавства, яке демілітаризує та деполітизує Службу безпеки, надасть повноваження з боротьби проти корупції та злочинності інших державним органам, які більше для того підходять.

“І п'яте: притягнути до відповідальності корумпованих чиновників. Ряд розслідувань був проведений, але жоден вищий посадовець не був підданий суду і не був засуджений за корупцію з 2014 року. Люди повинні бачити, що система працює, для того, щоб повірити в неї”, - резюмував Блінкен.

Заяви США про Україну

Нещодавно Вашингтон разом з Євросоюзом вже зверталися до офіційного Києва із закликом щодо одного зі згаданих моментів.

Міжнародна дорадча група (МДГ), учасниками якої є США, ЄС та НАТО, опублікувала позитивний висновок про останню редакцію законопроєкту про СБУ. Утім, не обійшлося зовсім без жорсткості в критиці - все одно було озвучено декілька порад українському уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?