Вашингтон спростував ультиматум Україні через критику Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Вашингтон спростував ультиматум Україні через критику Північного потоку-2

Вашингтон спростував ультиматум Україні через критику Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах не виступали з жодними ультимативними заявами на адресу офіційного Києва через критику “Північного потоку-2”, стверджують на рівні Державного департаменту.

Джерело: Радіо Свобода

За словами радника державного секретаря Дерека Шолле, журналісти Politico оприлюднили неправдиву інформацію з цього приводу. Позицію Держдепу він уточнив під час особистого візиту до Києва, який стартував у середу, 21 липня.

“Ні. Україна – демократична країна, в неї є свій голос. Ми прагнемо близького і конструктивного партнерства з нашими українськими друзями. Такого, в якому ми відстоювали б наші спільні інтереси та цінності”, - відповів дипломат на питання про тиск американської адміністрації.

Також представник Держдепу розповів про переговори на рівні США - Німеччина щодо “Північного потоку-2”. Американські журналісти проінформували про узгодження сторонами низки заходів, спрямованих на підтримку України та проти РФ за окремими сценаріями.

“Ми дійсно обговорювали з нашими німецькими колегами питання енергетичної безпеки України. Важливою є реальна і значна практична допомога Україні. Я поки не можу говорити про конкретику. Але це буде істотна підтримка її енергетичного сектору, яка гарантувала б енергетичну безпеку, ефективність та незалежність”, - додав Шолле.

Візит Шолле в Київ

Згідно з останніми даними, під час свого візиту до Києва радник Шолле планує зустрітися з посадовцями, щоб обговорити підтримку США зусиль українського партнера щодо протидії агресії команди Володимира Путіна та подальшого просування економічних і антикорупційних реформ.

Окрім того, американський дипломат проведе зустрічі із членами ділової спільноти та буде детально обговорювати питання, пов’язані з відродженням української економіки в умовах потужної світової кризи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?