Ватикан знову вирішив поєднати представників України й Росії на Хресній дорозі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ватикан знову вирішив поєднати представників України й Росії на Хресній дорозі

Ватикан знову вирішив поєднати представників України й Росії на Хресній дорозі
Джерело:  online.ua

Під час Хресної дороги у Ватикані поєднали свідчення українського та російського підлітків про війну. Хресна дорога відбувається кожного року у Страсну п'ятницю за два дні до Великодня.

Джерело: Vatican News, посол України у Ватикані  Андрій Юраш

Під час Хресної дороги поєднали українця та росіянина

Ватиканське медіа опублікувало текст свідчень підлітків про війну під час Хресної дороги. Зазначається, що під час 10 стації, упорядники поєднали свідчення українського та російського підлітків.

Перший розповідає про те, як вночі втікав з родиною з Маріуполя, вирішивши податися до Італії, де була бабуся. На кордоні ж довелося попрощатися з батьком.

Коли ми прибули до Італії, я сумував. Я почувався обдертим з усього: повністю голим. Я не знав мови і не мав жодного друга. Бабуся старалася, щоб я почувався щасливцем, але я не робив нічого іншого, а лише повторював, що хочу повернутися додому. Врешті, моя сім’я вирішила повернутися в Україну, – розповідає він, зазначивши, що ситуація в Україні є важкою.

Потім іде свідчення російського хлопчика, у якого загинув старший брати, а батько та дід пропали безвісти під час вторгнення в Україну.

Я російський хлопець, і коли це говорю, то майже відчуваю провину, й одночасно, не розумію чому, а тому почуваюся подвійно зле. Обдертий зі щастя та мрій на майбутнє, – зазначається в другому свідченні.

Хлопець згадує про свого старшого брата, який через кілька днів після 18-річчя вирушив у "подорож", а згодом прийшов лист з повідомленням про його смерть.

Нам всі казали, що ми мали б пишатися, але вдома були лише великі смуток і страждання, – додав він. – Подібне сталося з татом і дідом, які виїхали, і не маємо про них жодної звістки. Один мій шкільний товариш, з великим страхом, сказав мені на вухо, що йде війна.

Хресна дорога складається з 14 молитовних циклів (стацій), в кожному з яких згадується мука Христа.

Цього року під час дороги люди з різних частин світу розповідали про страждання, здебільшого спричинені війною та терористичними атаками.

Реакція України на поєднання свідчень українця та росіянина

Український посол у Ватикані обурився таким поєднанням свідчень.

Російський хлопець, зокрема, розповість про свого вбитого брата та тата й дідуся, які зникли безвісти на війні. Але він точно забуде згадати, що його родичі приїхали в Україну, щоб убити не лише батька українського хлопчика, а всю родину… а не навпаки! – написав дипломат.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?