Вчені повідомили про наближення гігантського астероїда до Землі
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені повідомили про наближення гігантського астероїда до Землі

NASA
Вчені повідомили про наближення гігантського астероїда до Землі

7 квітня 2024 року повз Землю пролетить астероїд під назвою 2024 FH2.

Що відомо про політ астероїда 2024 FH2

Згідно з повідомляє NASA, довжина небесного тіла, яке уперше за свою історію наближається до Землі, складає 122 метри.

Зауважимо, що відстань від нього до Землі становитиме 6,2 млн км. А швидкість руху астероїда — 71 172 км на год.

Водночас розмір астероїда 2024 FH2 і відстань від Землі, на яку небесний об'єкт наблизиться до нашої планети, не дає підстав NASA назвати його "потенційно небезпечним об’єктом".

Навіщо учені розбили апарат DART

У майбутньому, як сподіваються вчені, можна буде врятувати Землю від будь-яких небезпечних астероїдів. Коли апарат упав на Діморф, то в космос полетів потік уламків.

Як показало нове моделювання, засноване на наявних даних, приблизно 3% всіх викинутих із астероїда каменів мали залишатися на орбіті навколо подвійної системи протягом 80 днів після удару.

Також учені з'ясували, що приблизно 5% каміння розміром 10 см, що вилітає зі швидкістю 0,12 м/с і 0,18 м/с, мали залишатися на орбіті протягом 60 днів.

Моделювання не показало, що будь-які камені можуть полетіти в космос і покинути подвійну систему.

Ще в жовтні 2022 року NASA заявило про те, що орбіта астероїда Діморф була змінена, а це означає, що за допомогою кінетичної енергії космічних апаратів можна врятувати людство від потенційної катастрофи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?