Вчені натрапили на древній "портал у потойбіччя"
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені натрапили на древній "портал у потойбіччя"

Вчені натрапили на древній "портал у потойбіччя"
Джерело:  online.ua

Вчені біля стародавнього міста Чичен-Іца у Мексиці знайшли "портал у потойбіччя", оточений скелетами людей і тварин. Цю знахідку датують епохою цивілізації майя.

Джерело: Dailystar.

Що відомо про моторошну знахідку

Поряд з "порталом" знайшли скелети, а також каное. Знахідку виявили на півострові Юкатан ще в 2021 році, коли дайвери досліджували підводну печеру на глибині 4,6 м.

Дослідники під час занурення в сенот Сан-Андрес знайшли 38 скелетних останків, включаючи кістки людської стопи, броненосця, собаки, індички та орла.

Тепер, через людську стопу та кістки броненосця, історики вважають, що каное, можливо, використовувалося майя для стародавнього ритуалу "переходу" мертвих у загробне життя, йдеться в прес-релізі Національного інституту антропології та історії

Зазначимо, що майя вважали броненосців "алюзією до входу в підземний світ".

Про що свідчать знахідки

Збереглися зображення в кераміці майя, на яких броненосець виглядає як "табурет богів", які ставлять на нього свої ноги, - розповіла Александра Біар, археолог із Французького національного центру наукових досліджень.

Народ майя також вірив, що печери та сеноти були порталами в підземний світ, і використовував броненосців як "аватар" бога Л. Це божество, яке приймало форму ягуара. Воно вважалося одним із головних богів підземного світу й асоціювалося з дощем і блискавкою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?