Вчені назвали продукт, який може спровокувати появу розсіяного склерозу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали продукт, який може спровокувати появу розсіяного склерозу

Вчені назвали продукт, який може спровокувати появу розсіяного склерозу
Джерело:  online.ua

Канадські науковці дійшли висновку, що регулярне споживання свинини може спровокувати розвиток розсіяного склерозу. Варто звернути увагу на те, що механізми, які на це впливають, досі виявити не вдалося.

Джерело: National Library of Medicine

Свинина може призвести до появи розсіяного склерозу

Іноземні дослідники вирішили проаналізувати рівень споживання свинини в різних країнах. Вони помітили, що рівень розсіяного склерозу значно нижчий в тих країнах, де споживання цього продукту заборонено релігією.

За їхніми словами, мешканці мусульманських країн рідше страждають на розсіяний склероз. Натомість між споживанням яловичини й хворобою не було виявлено жодного зв'язку Тобто, навряд цей продукт може призвести до втрати пам'яті.

Фахівці звернули увагу на Бразилію, мешканці якої вживають досить багато яловичини, однак при цьому захворюваності на розсіяний склероз в країні залишається низькою.

"Жирні кислоти, що містяться у свинині та яловичині, відрізняються. Жирні кислоти свинини підвищують вразливість нервових волокон головного мозку, а кислоти, що містяться в яловичині – ні", – кажуть дослідники.

За словами вчених, поки це лише припущення, адже для встановлення точної причини необхідно провести більше досліджень. Однак це вже не перше дослідження, яке підтверджують той факт, що свинина шкідлива для здоров'я, оскільки червоне м'ясо, а особливо перероблене, пов'язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань

Як часто можна вживати різні види м'яса

"М'ясо птиці – можна вживати до трьох порцій по 100 грамів на тиждень. Червоне м'ясо (яловичина, свинина, баранина) слід обмежувати двома порціями по 100 грамів на тиждень, Перероблене м'ясо (бекон, сосиски та ковбаски) – можна споживати лише зрідка. Натомість більшу увагу в раціоні слід приділити вживанню риби, бобових, горіхів та овочів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

  • Понаднормова робота не тільки вкрай негативно впливає на здоров’я, а й забирає сотні тисяч життів щорічно: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі.

  • Американські вчені після завершення масштабних досліджень дійшли висновку, що відсутність шкідливих звичок і здоровий спосіб життя знижують ризики раку до мінімуму.

  • Американські вчені попередили про ризики хвороби мозку через вакцину Pfizer.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?