Вчені поділилися сенсаційними даними про нашу планету
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені поділилися сенсаційними даними про нашу планету

Вчені поділилися сенсаційними даними про нашу планету
Джерело:  online.ua

Понад два десятиліття японський радіотелескоп VERA збирав дані для створення тривимірної карти положення і швидкості небесних об'єктів у нашій галактиці. Під час детального аналізу зібраної інформації вчені помітили, що наша планета Земля розташована не зовсім там, де її раніше розміщували вчені. Окрім того, астрономи з'ясували, що вона рухається швидше, ніж вважалося. За словами науковців, Земля виявилися майже на 2 тисячі світлових років ближчою до центру Галактики і розташованої там масивної чорної діри. Експерти визнали, що їхні попередні розрахунки були хибними. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Phys.org.

"Проєкт радіоінтерферометрії з наддовгими базами VERA складає 3D-карту галактики, комбінуючи дані двох або більше різних радіотелескопів. Відомості про 99 галактичних об'єктів, що потрапили у Перший астрометричний каталог, були використані для створення більш точної моделі структури Чумацького Шляху", — йдеться в повідомленні.

В нових розрахунках зазначається, що наша планета насправді розташована на відстані 25 800 світлових років від центру і летить зі швидкістю 227 км/с. Що важливо розуміти, попередні дані вказували на те, що відстань між нашою планетою і центром Чумацького Шляху становила 27 700 світлових років, і рухалася Земля навколо нього зі швидкістю 220 км/с.

"Наступним кроком астрономів стане пильне вивчення об'єктів, розташованих близько до центральної чорної діри галактики за допомогою комбінації апаратів VERA і азіатської радіоастрономічної мережі VLBI, в яку входять Японія, Південна Корея і Китай", — пише видання.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, науковці із стратосферної обсерваторії інфрачервоної астрономії SOFIA несподівано для всіх виявили далеку галактику, яка продовжує утворювати нові зорі, попри наявність руйнівного "холодного квазара", який знаходиться в її основі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?