Вчені попереджають про можливий інтернет-апокаліпсис
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені попереджають про можливий інтернет-апокаліпсис

Вчені попереджають про можливий інтернет-апокаліпсис
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що сонячні шторми стаються доволі часто, проте насправді потужні шторми, які можуть вплинути на інфраструктуру, відбуваються вкрай рідко. За словами науковців, масштабна сонячна буря може вивести з ладу низку вузлів, що вплине на роботу інтернету. Ба більше, вона може позбавити доступу до мережі мільйони людей на тижні і навіть місяці, а це стане справжньою катастрофою.

Джерело: Life Science

Що потрібно знати про сонячні шторми

"Наша планета постійно піддається впливам сонячного вітру – своєрідному бомбардуванню його частками. Чимала їх частина блокується завдяки магнітному полю Землі, а все, що пропускається та доходить до нас, чинить незначний вплив. Але іноді, приблизно раз у сто років, трапляються справжні бурі", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно під час конференції зі зв'язку SIGCOMM 2021 був представлений спеціальний звіт, у якому йдеться про те, що наслідки потужного сонячного шторму для цивілізації можуть стати катастрофічними. Особливо вчених насторожує та лякає те, що масштабних подій на Сонці не було саме 100 років.

Що може статися після потужного сонячного шторму

За словами фахівців, якщо в окремому регіоні разом вийде з ладу достатньо кабелів, то увесь континент може опинитися відрізаним від інтернету. Окрім того, наголошується, що країни у високих широтах – Штати, Канада чи Британія – більш вразливі до сонячних штормів, і опиняться офлайн першими.

Наразі просто неможливо вирахувати, скільки часу займе ремонт підводних комунікацій – тижні чи місяці. Однак протягом цього періоду мільйони людей можуть втратити доступ до мережі, що вплине як на економіку, так і на життєдіяльність цілих країн.

"Економічні збитки від відключення інтернету на один день в США оцінюється в 7 мільярдів доларів. Якщо мережа перестане працювати на кілька днів або навіть місяців – буде катастрофа світового масштабу", - підкреслив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?