Інтернет мертвий: в мережі активно обговорюють нову теорію змови
Категорія
Технології
Дата публікації

Інтернет мертвий: в мережі активно обговорюють нову теорію змови

Інтернет мертвий: в мережі активно обговорюють нову теорію змови
Джерело:  online.ua

Користувачі мережі почали активно обговорювати нову теорію змови про "мертвий інтернет". Її прихильники переконують, що інтернет у тому вигляді, в якому ми його знали, помер в період між 2016 і 2017 роками. Ні, він не зник, але всю активність у ньому почали створювати боти, а не живі люди.

Джерело: Futurism.com

Що відомо про теорію "мертвого інтернету"

Автором цієї теорії став користувач IlluminatiPirate, який цьогоріч опублікував об'ємний текст, у якому розповів, чому вважає, що інтернет помер після 2017 року, ставши "порожнім і позбавленим людей".

"Я бачив ті самі теми, ті самі фотографії та ті самі відповіді, копійовані знову і знову протягом багатьох років – до того моменту, коли практично вивчив їх і перестав дивуватися", - запевняє IlluminatiPirate.

На його переконання, станом на сьогодні переважну частину активності в мережі створює винятково штучний інтелект, який генерує контент, публікує фотографії та відео, пише коментарі та статті.

За словами автора теорії, нейромережі старанно імітують живих людей, щоб їх контент виглядав переконливо. Він також стверджує, що за цим стоять цілком реальні "ляльководи" - до прикладу, таємний світовий уряд та корпорації. Яка ж головна ціль такої співпраці? IlluminatiPirate переконаний, що це рекламна пропаганда і примус реальних людей до покупок товарів і продуктів.

"Кількість прихильників відносно нової теорії змови постійно зростає, а сперечатись із нею стає дедалі важче. Дійсно за останні роки з розвитком технологій штучного інтелекту інтернет сильно змінився. Він став більш керованим та цензурованим, у ньому з'явилося дуже багато реклами, адже різні компанії зрозуміли, що просувати свій бренд через мережу дуже вигідно, а соцмережі та IT-гіганти зреагували на цю тенденцію розробкою відповідних рекламних інструментів, часом нехтуючи іншими функціями своїх платформ. Деяку частку контенту і модерування дійсно поклали на "плечі" штучного інтелекту", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що дуже багато людей цю теорію категорично відкидають.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?