Вчені порадили простий та приємний спосіб для покращення стану здоров'я
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені порадили простий та приємний спосіб для покращення стану здоров'я

Вчені порадили простий та приємний спосіб для покращення стану здоров'я
Джерело:  online.ua

Доволі часто ми чуємо про те, що шоколад у раціоні потрібно мінімізувати через велику кількість цукру в ньому. Однак, за словами вчених, насправді цей продукт може вкрай позитивно впливати на стан здоров'я.

Джерело: Healthline

Що важливо знати про користь шоколаду

В результаті нових досліджень стало відомо, що темний шоколад з високим вмістом какао може не тільки покращити роботу вашого мозку, а також захистити від сонця.

Як стверджують науковці, якщо ви будете вживати по 45 грамів цього солодкого продукту на тиждень, відчуєте приємні зміни у своєму здоров'ї.

Якщо ви думаєте, які поживні солодощі варто додати до свого раціону, то темний шоколад підійде ідеально, адже в 100-грамовій плитці міститься 11 грамів клітковини. Та вживати цей продукт варто обережно, адже він містить також 600 калорій та помірну кількість цукру.

Окрім того, наголошується, що цей десерт також необхідний вам, якщо ви відчуваєте нестачу калію, фосфору, цинку чи селену.

Фото — unsplash.com

Шоколад також корисний для серця

Не можна також не згадати про ще один корисний ефект від темного шоколаду.

За словами вчених, його тривале обмежене вживання допомагає уникнути серцевих захворювань.

Науковці звертають увагу на те, що ферменти, які містяться у шоколаді, заважають холестерину накопичуватися в артеріях.

Якщо ви вживатимете 45 грамів шоколаду на тиждень, знизите ризик серцево-судинних захворювань на 11%.

Ба більше, наголошується, що темний шоколад може навіть захистити вашу шкіру від сонця.

Як виявилося, флавоноїди можуть зменшити чутливість шкіри до ультрафіолетового випромінювання майже вдвічі. Окрім того, вони сприяють також її зволоженню та припливу крові.

Певно, вам вже доводилося чути про те, що темний шоколад може покращити роботу вашого мозку. Проте цей продукт може допомогти й людям похилого віку, схильним до деменції – він підтримує когнітивні функції та покращує пам'ять і увагу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?