Вчені повідомляють про загадкову хворобу у Африці
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені повідомляють про загадкову хворобу у Африці

Вчені повідомляють про загадкову хворобу у Африці
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я Танзанії офіційно підтвердило, що загадкова хвороба забрала життя п'ятьох людей у їхній країні. Уряд уже направив групу експертів з охорони здоров'я для розслідування та з'ясування усіх обставин

Джерело: Arab News

В Африці заявили про загадкову хворобу

Згідно з останніми даними, цю хворобу виявили у сімох людей.

За словами лікарів, у пацієнтів фіксують наступні симптоми:

  • лихоманка,

  • блювота,

  • кровотеча в різних частинах тіла,

  • ниркова недостатність.

Зазначається, що влада країни уже направила у села Танзанії групу швидкого реагування. За словами представників тамтешнього МОЗ, вони виїхали в північно-західний регіон Кагера, який межує з Угандою, щоб розслідувати інфекційне захворювання. Це уже підтвердила головна лікарка Танзанії Тумаіні Нагу.

Вона уточнила, що разки були взяті у пацієнтів і померлих, щоб визначити джерело і тип хвороби.

Окрім того, чиновниця закликала громадськість зберігати спокій, але бути обережними, щоб уникнути зараження.

Дослідження проводиться після спалаху лихоманки Ебола в Уганді, який тривав майже чотири місяці та забрав життя 55 осіб, перш ніж уряд оголосив про його припинення у січні, - йдеться в повідомленні.

Що відомо про спалах "щурячої лихоманки" у Танзанії

Як уже згадувалося раніше, у 2022 році в Танзанії був зафіксований спалах лептоспірозу або "щурячої лихоманки". Тоді повідомлялося про смерть трьох людей.

За словами медиків, така бактеріальна інфекція зазвичай поширюється через споживання води або їжі, забрудненої сечею інфікованих тварин.

Президент Танзанії Самія Сулуху-Хассан тоді заявив, що хвороба могла бути викликана взаємодією між людьми та дикими тваринами, що наростала в результаті погіршення стану навколишнього середовища.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?