Вчені розповіли про дешеву секретну зброю проти старіння
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли про дешеву секретну зброю проти старіння

Вчені розповіли про дешеву секретну зброю проти старіння
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені дійшли висновку, що додавання в раціон гречки сприяє уповільненню процесів старіння і підвищує стресостійкість організму. За словами науковців, гречка підвищує рівень білка SIRT1, який захищає клітини організму і збільшує тривалість життя. Варто звернути увагу на те, що білок SIRT1 належить до сімейства сіртуїнів, які беруть участь в утворенні жирових клітин і метаболізмі глюкози. Підвищення рівня SIRT1 уповільнює старіння і підвищує стресостійкість організму. Це підтверджують висновки дослідників, які влаштували експерименти з моделями щурів і простежили вплив різного раціону на їхнє здоров'я, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Journal of Cereal Science.

"Єдиний спосіб оптимізації рівня білка SIRT1 – обмеження калорій, однак далеко не всім показаний низькокалорійний раціон, який може привести до зниження маси тіла. Раціон, в якому є гречка, допоміг стабілізувати рівень білка SIRT1 без голодування", - наголошують вчені.

За словами науковців, додавання гречки в раціон щурів підвищувало в організмі рівень SIRT1 без втрати ваги й жорстких обмежень в харчуванні. Також наголошується, що дослідники спостерігали протягом 8 тижнів за трьома моделями щурів, де в першій групі був стандартний раціон, в другій обсяг корму знизили на 30%, а в третій до стандартної порції додали гречку – близько 30% від обсягу порції.

Варто звернути увагу на те, що дієта з обмеженням калорій призвела до зниження SIRT1 в крові на 19%, в шлунку на 95%, печінки на 35% і нирках на 27%. Ймовірно, те ж саме відбувається й у людей, які дотримуються дієт. Тварини з третьої групи набрали більше ваги, ніж щури з другої, хоча всі тварини споживали однакову кількість калорій.

"Це означає, що споживання гречки забезпечує правильний розвиток у довгостроковій перспективі", - наголосили вчені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що куркумін – природна речовина, що міститься в корені куркуми – здатна запобігти зараженню деякими небезпечними вірусами, зокрема ефективно захищає від вірусу денге, Зіка і гепатиту B.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?