Вчені розв'язали одну із головних проблем усіх смартфонів
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені розв'язали одну із головних проблем усіх смартфонів

Вчені розв'язали одну із головних проблем усіх смартфонів
Джерело:  online.ua

Одна із головних проблем усіх смартфонів, з якою регулярно стикаються більшість їхніх власників, це незахищеність скла пристроїв від механічних пошкоджень, зокрема, в результаті падіння на землю. Іноземним науковцям нарешті вдалося знайти рішення. 

Джерело: Daily Mail

Науковці розробили стійке до руйнування скло для смартфонів

За словами інсайдерів видання, вчені знову черпали натхнення в природи. Вони змогли створити скло, яке вп'ятеро стійкіше до руйнування, ніж звичайне. Цим проєктом займалися дослідники із Університету Макгілла. Вони вирішили вивчити внутрішній перламутровий шар раковин молюсків, а також спробували відтворити його.

"Раковини на 95 відсотків складаються з крейди, яка в чистому вигляді дуже крихка. Але внутрішню поверхню раковин покриває перламутр – кристалізований карбонат кальцію, який складається з мікроскопічних "цеглинок". Він досить гнучкий, але дуже міцний і дозволяє витримувати удари без руйнування. Сама раковина завдяки поєднанню цих складників у 3000 разів міцніша, ніж кожен окремий матеріал, з якого вона побудована", - йдеться в повідомленні.

Науковцям вдалося відтворити цю технологію - з цією метою вони з'єднали скло й акрил. У результаті дослідники отримали дуже міцний і дешевий у виробництві матеріал, однак він не був прозорим. Проте ця перепона вчених не зупинила - вони швидко знайшли вихід.

"Налаштувавши показник заломлення акрилу, ми змусили його плавно злитися зі склом і отримали дійсно прозорий композит", - розповідають науковці.

За їхніми словами, кінцевий матеріал виявився втричі міцнішим, ніж звичайне скло, і разом з тим уп'ятеро стійкішим до зламу. Варто звернути увагу на те, що він пружний, наче пластик, але і не розбивається при ударі. Вчені наголошують, що це ідеальне рішення для усіх смартфонів. Вони плекають надію, що незабаром виробники телефонів будуть користуватися їхнім винаходом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?