Вчені створили універсальні антитіла проти COVID-19 та його мутацій
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені створили універсальні антитіла проти COVID-19 та його мутацій

Вчені створили універсальні антитіла проти COVID-19 та його мутацій
Джерело:  online.ua

Для боротьби з потенційними подальшими мутаціями та штамами коронавірусу COVID-19 команда вчених зі Сполучених Штатів розробили універсальні антитіла. Частка ADG-2 продемонструвала можливість не тільки пов’язуватися з “оригінальним” різновидом інфекції, а також його штамами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Science.

За оприлюдненими даними, над антитілами широкого спектра працювала команда, яка поєднала фахівців з кількох науково-дослідних відомств США.

Більшість вакцин, які вже отримали дозвіл на використання чи отримають його у майбутньому, обирають своїми цілями один і той самий елемент COVID-19 - це структура на оболонці молекули, завдяки якій той закріплюється на атакованій клітині. Водночас відомо, що оболонка здатна до швидких мутацій - така ситуація ставить під загрозу розробку препаратів.

Саме на тлі таких висновків науковці з багатьох країн зосередили зусилля над розробкою антитіл широкого спектра. Вони можуть стати підґрунтям для виробництва універсальних вакцин, які захищають організм одразу від більшості штамів коронавірусу.

У згаданому вище проєкті експерти створили кілька різновидів таких антитіл - ADG-1, ADG-2, ADG-3, найбільшу ефективність з яких продемонструвала друга модель. Наразі його здібності до з’єднання з коронавірусами перевірили на мишачих клітинах.

Згідно з попередніми висновками, таке антитіло успішно кріпиться на понад 30 різновидів інфекції.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти американської компанії Moderna анонсували випробування вакцини проти коронавірусу COVID-19 на тлі виявлення у світі нових штамів інфекції. Водночас відомо, що препарат показує знижену ефективність проти цих мутацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?