Вчені заявили про новий спосіб боротьби з коронавірусом
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені заявили про новий спосіб боротьби з коронавірусом

Вчені заявили про новий спосіб боротьби з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені, детально аналізуючи фізичні характеристики вірусу SARS-CoV-2, неочікувано для всіх виявили, що він може бути уразливий до ультразвукових вібрацій на частотах, які використовуються в медичній діагностиці. Про це повідомляє ONLINE.UA зпосиланням на видання  MIT News.

"Команда дослідників з MIT провела комп'ютерне моделювання коронавірусу і його механічних реакцій на вібрації на базі фізики твердих тіл і обмежених відомостей, зібраних про структуру вірусу. Оскільки його точні характеристики не відомі, вчені спершу змоделювали поведінку зразка з різними параметрами пружності для оболонки і для шипів, а далі вивчали питання того, що може викликати руйнування вірусу?", - йдеться в повідомленні.

Щоб знайти нарешті точну відповідь на це запитання, науковці вирішили включит в модель акустичні вібрації. Вони зразу ж звернули увагу на те, що вібрації ультразвукового спектра створюють брижі в структурі вірусу.

Дослідники почали з 100 МГц, або 100 мільйонів циклів в секунду, оскільки, за їхніми словами, спочатку природні коливання вірусу були майже непомітними. Однак через частку мілісекунди зовнішні коливання, резонуючи з частотою природних коливань вірусу, привели до утворення вм'ятини на оболонці, як при ударі м'яча об землю.

Вчені наголосили, що при підвищенні амплітуди вібрацій коронавірус тріскався. При нижчих частотах у 25 або 50 МГц це відбувалося ще швидше, причому як у водному, так і повітряному середовищі.

Що важливо розуміти, результати дослідження попередні і засновані на обмежених даних, проте це перше свідчення уразливості коронавірусу при впливі на нього ультразвукової терапії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 16 березня офіційно стало відомо, що в Росії виявили один із найнебезпечніших штамів коронавірусу B.1.351, який вперше зафіксували в ПАР в кінці минулого року. Як стверджують медики, він відрізняється високою смертністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?