Вчені зробили важливе відкриття, пов'язане із зародженням життя
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені зробили важливе відкриття, пов'язане із зародженням життя

Вчені зробили важливе відкриття, пов'язане із зародженням життя
Джерело:  online.ua

Астрономи з'ясували, що на Енцеладі - супутнику Сатурна - можуть знаходитися органічні з'єднання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

На думку вчених, під поверхнею Енцелада ховається цілий океан рідини. Нещодавно було з'ясовано, що складається він з лугів, тож існування бактерій, відомих людству, там неможливе. Втім, у цій рідині може знаходитися певні молекули, які згодом формують солі амінокислот та навіть білки.

Дослідженням займалися представники Вільного університету Берліна. За допомогою даних з місії "Кассіні" фахівці з'ясували, що енцеладівська вода має у своєму складі катіони діметіламмонія, ароматичні сполуки, продукт дисоціації етилового спирту та інші органічні елементи.

Вчені вважають, поява подібних сполучень - результат діяльності гідротермальних джерел на дні океану супутника. Саме там спочатку вони й з'явилися, потім наблизилися до поверхні, де їх підхопили гейзери.

Ця знахідка доповнює минулі відкриття. Зокрема, інша команда дослідників виявила великі нерозчинні складні органічні молекули, що "живуть" на поверхні океану.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський фізик закликав до вивчення оточуючих Землю астероїдів через можливість стеження за людством з боку іншопланетян. Він вважає можливим шпигунство з боку стародавньої цивілізації, яка розташувала відповідну техніку на невеличких космічних тілах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?