Вчені з'ясували, кому можуть нашкодити ігри на смартфоні
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені з'ясували, кому можуть нашкодити ігри на смартфоні

Вчені з'ясували, кому можуть нашкодити ігри на смартфоні
Джерело:  online.ua

Група науковців провела дослідження з приводу потенційної шкоди від “залипання” в ігри на смартфоні та з’ясувала, що перш за все такий негативний вплив торкається тих, хто робить це виключно через нудьгу.

Джерело: Computer in Human Behavior

За оприлюдненими даними, користувачі смартфонів, які грають в мобільні ігри з будь-якою іншою метою, зазнають менше деструктивного впливу.

Відповідне дослідження провели експерти з канадського Університету Ватерлоо. Вони встановили, існує своєрідне порочне коло: люди починають грати в мобільні ігри через нудьгу, починають робити це щоразу, коли починають нудьгувати, але згодом в них з’являються проблеми через надмірно часту гру.

Під час таких розваг людина може досягати оптимального збудження, зосередженості й уважності - разом з цим можна позбутися відчуття так званої нудьги, однак згодом це все виростає до повноцінної залежності.

Дослідження проводилося на прикладі популярної мобільної гри Candy Crush. У неї грали 60 добровольців на різних рівнях складності.

Згідно з підсумками дослідження, проблеми повстали саме перед тими волонтерами, які намагалися компенсувати внутрішню нудьгу за допомогою простої розваги. Вони грали частіше й довше навідміну він інших, що буквально призводило до збільшення залежності від гаджетів і розваг.

Залежність деструктивно впливала на поведінку людей, оскільки вони витрачали на ігри безліч часу, а також не могли через брак цього часу займатися дійсно корисними й продуктивними речами.

Ба більше, дослідження продемонструвало, що таке негативне захоплення може також відзначитися депресивними симптомами та сильнішими відчуттями нудьги.

Водночас наукова спільнота ще не визначила остаточно, як саме пов’язана депресія з використанням гаджетів. Наразі не встановлено, чи їх надмірне використання провокує відповідні психічні розлади. чи в цілому їх поява провокує так зване “залипання”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?