Ведеться підготовка до переговорів Зеленського із Вучичем
Категорія
Політика
Дата публікації

Ведеться підготовка до переговорів Зеленського із Вучичем

Ведеться підготовка до переговорів Зеленського із Вучичем
Джерело:  online.ua

За інформацією посла України в Сербії Володимира Толкача, наразі дипломати готують переговори президента Володимира Зеленського із сербським лідером Олександром Вучичем.

Джерело:   Nova.rs

Що відомо про підготовку переговорів Зеленського із Вучичем 

За словами Толкача, Зеленський досі не проводив переговорів із Вучичем, оскільки, йомовірно, дипломати не приклали достатньої кількості зусиль для проведення такої розмови.

Однак, як зазначив український дипломат, таку розмову організувати дуже непросто, адже з огляду на ситуацію, необхідно запланувати конкретні теми розмови.

У відповідь на запитання, в якому форматі має відбутись розмова між Зеленським та Вучичем, Толкач зазначив:

Ваше питання - це завдання, яке перед нами поставлене, і ми над ним працюємо. Є багато питань, які потрібно обговорювати не лише з президентом, а й з багатьма міністерствами та міністрами. Це насамперед економічні питання, наша спільна співпраця з міжнародними організаціями, і, звісно, є й політичні питання. Треба уточнити всі ці питання та організувати телефонну розмову чи зустріч президентів, - підкреслив український дипломат.

За його словами, необхідно враховувати взаємну підтримку між Сербією та Україною у питанні територіальної цілісності та суверенітету двох держав, оскільки Белград не визнає російську окупацію, а Україна - незалежність Косова.

Посол додав, що важливим питанням є й поглиблення співробітництва між країнами, зокрема і у підписанні угоди про вільну торгівлю.

Вучич про поставки сербської зброї до України

Президент Сербії не виключає, що зброя з його країни могла певним чином опинитись в Україні через посередників, адже Белград не має на це впливу.

Хай які боєприпаси кудись експортуються, вони так чи інакше опиняться в Сирії, Малі, іншій країні, де триває війна. Ми дотримуємось усіх законів, ми нічого не переступали, все чисте мов сльоза, і, звісно ж, ані Росія, ані Україна не мають стосунку до цього, - зазначив Вучич.

За його словами, певні трейдери перекуповують зброю і після цього вона може опинитись як в Україні, так і в інших регіонах, охоплених війною.

Нам треба якось годувати людей, наша економіка має рости. Ми виготовляємо зброю, а не підбори, то що нам тепер робити? Ми не порушили жодного закону. Та всі запам’ятали: "Тепер ми донесемо на Вучича в Росію", - заявив президент Сербії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?