Велика Британія надасть Україні 2,6 млрд доларів фінансової допомоги
Категорія
Україна
Дата публікації

Велика Британія надасть Україні 2,6 млрд доларів фінансової допомоги

Велика Британія надасть Україні 2,6 млрд доларів фінансової допомоги
Джерело:  online.ua

Уряд Великої Британії схвалив виділення Україні фінансової допомоги у розмірі не менше 2, 63 млрд доларів.

Джерело:   Financial Times

Британія надає Україні 2,63 млрд доларів на підсилення армії

Зазначається, що виделені гроші передбачають фінансову допомогу на оборонні потреби України в умовах війни з РФ.

Прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс цього тижня планує повідомити світовим лідерам, що Лондон наступного року виділить принаймні 2,63 мільярда доларів у вигляді військової допомоги Україні, - зазначають журналісти видання.

ЄС схвалив віділення Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги

В Раді ЄС схвалили фінальне рішення щодо швидкого виділення Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги у якості підтримки в умовах війни з РФ.

9 вересня міністри фінансів країн-членів підтримали виділення Україні цих коштів під час неформальної зустрічі у Празі.

15 вересня рішенняпідтримав Європарламент. Сьогодні Рада ЄС ухвалила офіційне рішення.

Ми дотримуємося обіцянки і допоможемо подбати про те, щоб держустанови і ключова інфраструктура в Україні могли працювати, попри російську агресію. На наступних зустрічах міністрів фінансів я закликатиму до швидкої згоди з приводу решти 3 млрд євро, щодо яких нам потрібно домовитися про те, які суми будуть у формі грантів або позик, - наголосив голова Мінфіну Чехії Збинек Станюра.

Гроші надаються у формі довгострокових позик на дуже пільгових умовах. Крім того, рішення передбачає кошти для бюджету ЄС для покриття ризику збитків за цими додатковими кредитами, як і вже виплаченим траншем 1 млрд євро.

Нагадаємо, йдеться про другу частину з пакета макрофінансової допомоги ЄС для України обсягом 9 млрд євро, який Єврокомісія анонсувала у квітні і погодила Єврорада на червневому саміті. Перший мільярд з цієї суми Україна отримала двома траншами 1-2 серпня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?