Велика Британія надасть Україні далекобійні боєприпаси
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика Британія надасть Україні далекобійні боєприпаси

Велика Британія надасть Україні далекобійні боєприпаси
Джерело:  online.ua

За словами прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, Україна отримає від королевських збройних сил далекобійні боєприпаси та додаткові системи ППО.

Джерело:  Sky News

Що відомо про передачу Великою Британією далекобійних боєприпасів та ППО Україні 

Нам потрібна військова стратегія щодо України. Володимир Путін думає, що Захід втомився від допомоги Україні, але це не так. Зараз саме час подвоїти нашу військову підтримку. Ми будемо постачати далекобійні боєприпаси та системи ППО, - підкреслив Сунак.

За словами прем'єр-міністра Великої Британії, те, що поставлено на карту в цій війні, - це навіть більше, ніж безпека та суверенітет однієї нації.

Вторгнення Росії, її огидні воєнні злочини та безвідповідальна ядерна риторика є симптомами ширшої загрози всьому, у що ми віримо, - підкреслив Сунак.

Сунак додав, що у лютому Велика Британія відправила до України стільки ж військової техніки, скільки за весь 2022 рік.

При цьому Сунак зазначив, що Велика Британія підтримає країни, які вирішать надати Україні винищувачі.

Ми оголосили про те, що ми розпочинаємо підготовку українських пілотів. Це довгострокова мета у збільшенні безпеки України. Але є певні складнощі у постачанні певних типів літаків..Ми дуже чітко сказали, наша позиція полягає в тому, що якщо інші країни зможуть негайно надати літаки, Сполучене Королівство з радістю підтримає їх у цьому, - зазначив Сунак.

При цьому прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща готова передати Україні винищувачі Міг-29 лише в рамках коаліційних угод.

Сьогодні ми можемо говорити про передачу наших Міг-29 у рамках ширшої коаліції, і ми готові до цього. Ми також надихаємо інших робити це, - зазначив Моравецький.

За його словами, тема передачі Міг-29 Україні "широко обговорюється".

Позиція Польщі чітка. Ми можемо бути частиною ширшої коаліції, і це не стосується наших найсучасніших винищувачів, яких нам поки що не вистачає, - підкреслив Моравецький.

Крім того, прем'єр Польщі процитував слова мера Києва Віталія Кличка про те, що під час останнього ракетного обстрілу українській стороні вдалося збити практично 100 відсотків російських ракет.

Це дуже хороший результат. Але, звичайно, це стосується Києва та деяких частин України. Своєю чергою ми бачимо, що в районі Львова ці ракети досягають своєї цілі. Це означає, що ми повинні намагатися збалансувати перевагу Росії в повітрі, тобто допомогти Україні захиститися і в повітрі, наголосив глава уряду, - підкреслив Моравецький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?