Велика Британія передасть Україні 600 ракет Brimstone
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика Британія передасть Україні 600 ракет Brimstone

Велика Британія передасть Україні 600 ракет Brimstone
Джерело:  online.ua

Велика Британія планує відправити в Україну 600 ракет Brimstone класу «земля — земля». Про це заявив міністр оборони Бен Воллес.

Джерело: Reuters

Британія передасть Україні ракети дальністю у 60 км

Свою заяву Воллес зробив на військовій базі Тапа в Естонії, де зустрівся з іншими міністрами оборони.

Воллес окреслив раніше оголошений пакет військової підтримки для України, включаючи відправку танків Challenger і додав деталі щодо типів ракет, які Британія поставить.

Я можу сказати, що ми також відправимо ще 600 ракет «Брімстоун» на театр бойових дій, що буде неймовірно важливо для того, щоб допомогти Україні домінувати на полі бою, – сказав він.

Воллес також сказав, що єдність Заходу проти вторгнення РФ залишається сильною і що союзники готові до «довгострокової перспективи».

Якщо президент Путін розраховує на те, що цього року нам стане нудно, він помиляється. Ми будемо планувати на цей рік, і на наступний, і на наступний, і на наступний рік, — сказав він.

Що відомо про ракети Brimstone

Brimstone — це ракета наземного або повітряного запуску, розроблена для Королівських ВПС Великої Британії.

Ракета має довжину майже два метри та вагу у 50 кг. Бойова частина важить понад 6 кг. Швидкість польоту - 450 м/с. Дальність польоту ракет Brimstone другого покоління - 60 км.

Призначена для використання проти масових формувань бронетехніки противника, використовує активне радіолокаційне самонаведення, щоб забезпечити точність навіть проти рухомих цілей.

Досвід використання в Афганістані призвів до додавання до ракети лазерного керування, що дозволяє вибрати визначену та найбільш пріоритетну ціль.

Раніше Україна вже отримала певну кількість ракет і пускових установок від Великої Британії. Перші докази їхнього використання з'явились у травні 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?